Kolleger: Her er favoritten til årets komiker

De danske komikere har én stor favorit til at vinde prisen som årets komiker. Ham her! (Foto: Dan Mariegaard)

De danske komikere har én stor favorit til at vinde prisen som årets komiker. Ham her! (Foto: Dan Mariegaard)

Foto: Dan Mariegaard

Der er ikke længe til, at årets danske komiker skal findes. Det sker, når Zulu Comedy Galla endnu engang løber af stablen torsdag den 27. august.

Fire komiske talenter er allerede udvalgt af en jury, og det drejer sig om Christian Fuhlendorf, Jacob Tingleff, Jan Gintberg og Tobias Dybvad.

Det er seernes stemmer, der afgør, hvem der vinder titlen, men flere af de nominerede peger på, at Tobias Dybvad løber med prisen.

- Traditionelt set er det jo ofte den komiker i feltet, der har flest facebook-venner, der vinder. Det bliver nok ikke mig. Jeg er den eneste i feltet, der ikke har mit eget tv- eller radioprogram. Jeg tror, at prisen går til Dybvad, siger Jacob Tingleff, der er nomineret for første gang.

Christian Fuhlendorf tror også, at Dybvad løber med den eftertragtede pris, men han vil ikke overgive sig uden kamp. Derfor har han kørt en lille facebookkampagne, der skal få folk til at stemme på ham.

- Jeg tror, at den ligger ret meget til Dybvad, men jeg har sagt til ham, at jeg vil gøre alt den modstand, jeg kan. Han får ikke bare lov til at vinde titlen uden kamp, ellers er det sgu bare kedeligt. Nu bliver det spændende til det sidste, siger han.

Tobias Dybvad er dog ikke selv sikker på, at han løber med den store pris.

- Det er et stærkt felt med folk, jeg respekterer. Især Christian Fuhlendorf har kastet sig ihærdigt ind i kampen på Facebook. Jeg tager intet for givet, siger han.

Det er da også tredje år i træk, at Tobias Dybvad, der er kendt fra tv-showet "Dybvaaaaad", er nomineret til prisen. De to gange, han tidligere har været nomineret, er han dog gået tomhændet hjem.

- Det er fantastisk at være nomineret. Det er meget insisterende, at skiftende juryer bliver ved med at nominere mig. Det er vel fordi, de tænker "hov seerne stemte da vist forkert sidste år". Nu får seerne lige en chance til, griner han.

Jan Gintberg og Christian Fuhlendorf har begge tidligere oplevet at blive nomineret, mens det altså er første gang, at Jacob Tingleff er nomineret til prisen. Det er han for sit show "Ulige Uger".

- Jeg er så glad for, at det er blevet lagt mærke til netop det her show. Det handler om at komme videre efter min skilsmisse, så det har været hårdt at lave. Jeg er virkeligt stolt af, at det er blevet lagt mærke til af folk i branchen, siger Jacob Tingleff.

Vinderen findes torsdag den 27. august, når Zulu Comedy Galla afholdes i Operahuset i København. Showet bliver sendt på TV 2 Zulu søndag den 30. august.

Seerne kan stemme på deres favoritkomiker til og med den 25. august her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close