Nyheder8. juli 2016

Klummeskribent i shitstorm efter Mads Holgers død: Nu svarer hun igen

Klummeskribenten Signe Wenneberg skrev tirsdag klummen ”Den her er til dig, Mads Holger” i kølvandet på Mads Holgers selvmord og alt for tidlige død. Der gik dog kun to døgn, så måtte Signe Wenneberg slette klummen efter en regulær shitstorm. Nu svarer Signe Wenneberg så igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/signe_og_mads_front.jpg
 Foto: All Over

Hilsner, anekdoter, klummer, artikler og nekrologer. De sociale medier har de seneste dage været fyldt med reaktioner oven på Mads Holgers selvmord og alt for tidlige død mandag.

En af dem, der har ytret sig i kølvandet på dødsfaldet, er klummeskribenten Signe Wenneberg. Hun postede tirsdag aften en klumme med titlen ”Den her er til dig, Mads Holger” på mediet Point of View International. I klummen skrev hun om den ensomhed, der følger med livet som klummeskribent og det at være en offentlig person.

- I dag taler vi om det, vi ikke taler om. Mads Holger, den her er til dig. Det er ikke nemt at være debattør. Columnist. Klummeskribent. Forfatter. Blogger. Fortæl mig om det. Man bliver ensom. Ja, hvad ingen taler om, er dette: Man bliver fattig og ensom,’ skrev Signe Wenneberg som indledning.

– men der gik blot to døgn, så var klummen fjernet igen.

Og det var der en ganske særlig årsag til. Signe Wenneberg var nemlig havnet i en regulær shitstorm efter sit skriveri.

Flere mente nemlig, at Signe Wenneberg brugte Mads Holgers død og sin klumme til at promovere og gøre reklame for sig selv.

Journalist Trine Villemann er en af dem, der er rystet over Signe Wennebergs klumme.

- Kære Signe, du er fuldstændig tonedøv. Man bruger ikke et menneskes tragiske død til at fremhæve sig selv og sine små eller store problemer. Jeg er virkelig rystet over din adfærd, skriver journalisten i et opslag på sin Facebook-profil.

Også Facebook-brugeren Frederik Fensbo er rystet over klummen. Ifølge BT skrev han følgende kommentar på Facebook – en kommentar der fik 237 likes, men nu er slettet.

- Med denne smagløse - og dybt pinlige - ligegyldighed af en tekst, har Signe Wenneberg formentligt kvalificeret sig til at blive alt dét, Mads Holger hadede allermest. Havde han i det mindste nået at blive kold før denne havehandskebeklædte narcissist af en kvinde slog plat på hans død, ville han vende - og vride - sig på sit obduktionsbord (… ) Dybt usympatisk. Og tåkrummende i sin blotlæggelse af et menneskes totale mangel på dannelse og situationsfornemmelse, skrev Frederik Fensbo som kommentar.

Torsdag aften blev klummen fjernet, og til BT har hovedpersonen selv nu valgt at tage bladet fra munden.

- Folk har misforstået det. Jeg tror, at mange af Facebook-brugerne slet ikke har læst teksten, inden de sætter sig til tasterne og raser ud. Og jeg forstår slet ikke, at BT interesserer sig for sådan en klumme. Det må virkelig være agurketid, siger hun til avisen og tilføjer:

- Jeg har aldrig trukket en klumme før. Det rager mig faktisk en skid, hvad små indebrændte idioter med internetforbindelse skriver. Heldigvis har jeg en fantastisk familie, der ikke har spor med mit Facebook-liv at gøre, siger Signe Wenneberg til BT og tilføjer, at dét at hun måtte trække klummen tilbage netop pointerer, at man let kan blive hængt ud som en offentlig person.

- Det er paradoksalt, at det lige er dét, jeg skrev om. Det demonstrerer, at jeg havde ret i min klumme. Det er vigtigt, at vi husker at behandle hinanden ordentligt, siger hun og tilføjer:

- Der er større problemer i verden, der er stadig hjemløse, som sover på gaden i Danmark, der er mennesker, som hver dag bokser med alvorlige problemer, ægte problemer, der er krig i Syrien og vi har en regering, der med sit farvel til den grønne omstilling er ved at ødelægge vores natur. Det bekymrer mig langt mere, end hvad en eller anden tosse måtte mene om en klumme. Jeg har jo ikke gjort noget ulovligt. Jeg har skrevet en klumme om, hvordan det er at være i vælten som skribent og at det til tider kan være hårdt. Det er sådan set det, siger Signe Wenneberg til BT.

Se billeder fra Mads Holgers liv i galleriet herunder:

Mads Holgers liv i billeder

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_17.png

Sponsoreret indhold