Nyheder12. juli 2016

Balkjoler og kærlighed for 1.000 gæster: I dag bliver Mads Holger bisat

Når venner og familie på i dag siger et sidste farvel til radiovært, forfatter og debattør Mads Holger, bliver det stort og pompøst – men alligevel helt nede på jorden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kirke_og_mads_holger.jpg
 Foto: Claus Poulsen og Thomas Laursen

Han var en karismatisk figur i det københavnske natte- og kulturliv. Han var en sand libertiner og altid festens naturlige midtpunkt.

Og når venner og familie i dag siger et sidste farvel til radiovært, forfatter og debattør Mads Holger, bliver afskeden også i hans ånd.

Det bliver nemlig både ”stor, pompøst” – og alligevel helt nede på jorden.

SE og HØR er inviteret med til bisættelsen. Følg Mads Holgers sidste rejse på sh.dk fra klokken cirka 12.00.

Mads Holger, der sidste mandag tog sit eget liv blot 38 år gammel, bliver bisat fra Garnisonkirken i København klokken 13.

Inde i kirke vil de mange gæster synge tre smukke salmer. Familien har valgt, at der skal synges "Se Nu Stiger Solen Af Havets Skød", "En Rose Så Jeg Skyde" og "Jeg Er Træt Og Går Til Ro".

https://imgix.seoghoer.dk/mads_holger_haefte.jpg
 (Foto: Jacob Heinel Jensen)

Der er en helt særlig grund til, at hans familie har valgt den smukke kirke til at danne rammen om afskeden. Kirken havde nemlig en helt særlig betydning for Mads Holger.

- Kirken er valgt, fordi familien har en tilknytning til den. Det bliver efter familiens ønske meget traditionelt, fortæller sognepræst Claus Oldenburg til BT.

Også Mads Holgers ungdomskæreste og mangeårige ven Ditte Giese har tidligere udtalt, at der er en særlig grund til, at kirken midt i København er valgt.

SE og HØR er inviteret med til bisættelsen. Følg Mads Holgers sidste rejse på sh.dk fra klokken cirka 12.00.

- Holgers mor Mette vil holde bisættelsen i hans ånd, og derfor bliver det i Holgers yndlingskirke, Garnisonskirken. Dér hvor han blev gift med Paula (Larrain), og som hans elskede mormor blev begravet fra, har Mads Holgers ungdomskæreste og ven Ditte Giese tidligere fortalt til BT.

Bisættelsen begynder klokken 13, og man forventer, at kirken ved Sct. Annæ Plads i København bliver fyldt til bristepunktet med Mads Holgers familie og mange venner. Der er plads til mere end 1.000 gæster i den gamle kirke.

- Alle er velkomne, og der skulle gerne være plads til alle. Det er en af byens største kirker, og brandvæsenet siger, vi kan lukke 1.000 ind, men der kan sagtens være flere. Men vi råder folk til at komme til fods, da det er umuligt at parkere i indre by, siger sognepræst Claus Oldenburg til BT.

Også Mads Holgers veninde og ungdomskæreste forventer, at kirken bliver fyldt med venner og familie, der ønsker at tage en sidste afsked med den kendte debattør.

- Holger havde en kæmpestor berøringsflade og var vigtig for mange mennesker, og som mange andre mennesker var han forfængelig, så jeg er sikker på, at han ville være smigret over opmærksomheden ved et stort fremmøde, har Ditte Giese tidligere udtalt til BT.

SE og HØR er inviteret med til bisættelsen. Følg Mads Holgers sidste rejse på sh.dk fra klokken 12.00.

- Og selv om det ikke er sædvanlig takt og tone ved den slags lejligheder, så håber jeg, at hans dejlige venner kommer i balkjoler. Det ville Holger have elsket. Kvinder i lange, smukke balkjoler er lige ham, tilføjede Ditte Giese dengang til BT.

Trods balkjoler bliver bisættelsen dog stadig helt nede på jorden - for der kommer ikke til at ske meget andet under den kirkelige handling, end det som Mads Holger selv ville have ønsket.

- Han var kristen og holdt af den måde, som tingene foregår på i kirken, har en nær ven sagt til Ekstra Bladet.

Den officielle ceremoni slutter ved kirken. Bagefter samles familie og de nærmeste venner.

SE og HØR er inviteret med til bisættelsen. Følg Mads Holgers sidste rejse på sh.dk fra klokken 12.00.

Du kan se billeder fra Mads Holgers liv i galleriet herunder:

Mads Holgers liv i billeder

Sponsoreret indhold