Nyheder 4. januar 2017

Kirsten Norholt svinede ministers trusser – blev selv kendt som hende uden trusser

Skuespiller Kirsten Norholt har de sidste par dage gjort sig gevaldigt bemærket, efter at hun på sin Facebook-profil svinede ministrenes måde at bære deres taffelkjoler på. Selv blev skuespillerinden kendt som hende, der smed tøjet i en række frække danske film fra 1970’erne. – Jeg er helt sikkert blevet sat i bås, har skuespilleren senere udtalt om sin letpåklædte fortid
Foto: Thomas Laursen

De sidste par dage har skuespiller Kirsten Norholt gjort sig gevaldigt bemærket med kommentarer som ”bovlamme køer”, ”trusser der skærer én over, så man kommer til at tænke på en rullepølse” og ”tilbage til jeres skidne kontorer og jeans og grimme trøjer”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De hidsige kommentarer var møntet på de kvindelige ministre, der søndag aften ankom til dronningens nytårstaffel på Amalienborg. Kirsten Norholt syntes bestemt ikke, at de kvindelige ministre bar deres balkjoler elegant og yndefuldt nok.

- Når man nu betaler 15-20.000 for en pragtfuld kjole, bør man eddermame osse kunne føre sig i den! Samtlige damer til vor Dronnings aften gik som bovlamme køer, slaskede sig vej fra bil til fin sal uden antydning af gracie, ynde, erotik eller stamina. Det var vansmægtende uskønt! Sophie, man har IKKE trusser på under en corsagekjole, slet, slet ikke trusser, der skærer een over, så man kommer til at tænke på en rullepølse, lød kritikken blandt andet fra Kirsten Norholt, der selv blev kendt tilbage i 1970’erne, da hun smed trusserne i en række film.

Kirsten Norholt smed blandt andet tøjet i ”Julefrokosten” fra 1976, og året efter var hun med i filmen ”Firmaskovturen”, hvor hun i en scene løb i Dyrehaven uden trusser på.

Kirsten Norholt har tidligere udtalt, at hun ikke er i tvivl om, at de letpåklædte roller har kostet hende mere seriøse roller på TV. I et interview med Ekstra Bladet i 2014 udtalte skuespillerinden:

- Jeg er helt sikkert blevet sat i bås. Jeg er helt sikkert gået glip af store og seriøse roller, fordi folk har tænkt, at det er jo hende den fjollede uden tøj på, men jeg fortryder ikke noget. Mit liv og min karriere har været styret af skæbnen og tilfældigheder, ikke af en decideret plan, fortalte Kirsten Norholt dengang til Ekstra Bladet.

Trods den enorme kritik hun har fået de sidste par dage, fortæller Kirsten Norholt til Ekstra Bladet, at hun ikke fortryder sine bramfrie kommentarer på Facebook.

Én af dem, der har svaret igen på Kirsten Norholts svada, er sundhedsminister Ellen Trane Nørby. På Facebook har sundhedsministeren skrevet:

- Kan forstå, at det er faldet Kirsten Norholt meget for brystet den måde vi kvindelige ministre som 'bovlamme køer' ankom til Nytårskuren hos Majestæten på. Kan forstå, at vore brøde bla. bestod i dårlig holdning, bovlam gang i stilletter, dyre kjoler og at vi ikke kunne finde ud af at trække maven ind samt øvrige superlativer fra Norholts side. Skal da gerne beklage, at min højgravide mave i 34. uge ikke lige sådan var at suge ind, skriver Ellen Trane Nørby i sit opslag.

Se billeder af Kirsten Norholt i galleriet herunder:

Kirsten Norholt - billeder af hende både med og uden tøj

Sponsoreret indhold