Ny bog på vej: Kim Larsen var i gang med sine erindringer

Kim Larsen døde søndag den 30. september i en alder af 72 år.

Kim Larsen døde søndag den 30. september i en alder af 72 år.

(Foto: Aller Media)

Kim Larsen vidste, at han var alvorligt syg, og spillemanden vidste formentlig også, at hans tid var kommet.

For et halvt år inden sin død gik Kim Larsen, der døde sidste søndag, i gang med en erindringsbog sammen med forfatteren Jens Andersen.

Bogen er stadig i gang med at blive skrevet nu, og den udkommer til december.

Det skriver Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

Kim Larsen og forfatter Jens Andersen nåede at lave en række lange interviews, hvor Kim Larsen blandt andet fortalte om sin slægt, sine rødder, sin barndom og sin ungdom – hele tiden frem til starten af 1970’erne, da det store gennembrud med Gasolin kom.

De mange timers samtale danner grundlag for den dybt personlige bog, der udkommer 4. december på Politikens Forlag.

Forfatter Jens Andersen, der også har skrevet kronprins Frederik-bbogen "Under Bjælken", fortæller, at det har været en berigende oplevelse at komme så tæt på Danmarks nationalskjald:

- At Kim Larsen og jeg mødtes omkring et bogprojekt, hvor han - som han sagde med glimt i øjet - “helst ville sige sandheden, men det kan jo være svært for en lystløgner”, har været en interessant og berigende oplevelse i det trekvarte år, det stod på.

- Hver gang sad Larsen klar hjemme i køkkenet i Odense med guitaren, smøgerne og kaffen inden for rækkevidde. Klar til at fortælle. “Er du også klar J.A.?”, sagde han med et drilagtigt grin, siger Jens Andersen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg tror, at Kim Larsen selv var overrasket over, hvor detaljeret hans livsfortælling blev, som den skred frem. Det var ligesom lag på lag, der pludselig var sat i skred. Det rullede bare derudaf, og det virkede også som om, han blev mere og mere inspireret og undervejs flyttede erindringer over i sit musikalske univers.

- Hver eneste gang sluttede han vores lange samtaler med en lille dramatisk cliffhanger, så jeg kunne glæde mig til næste gang. Jo, jo, en rigtig spillemand - og en djævleblændt god mundtlig fortæller.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close