Nyheder9. juli 2016

Karina Frimodts lille søn valgte hende fra

Hård menneskelig mavepuster til den populære danser under behandlingerne for forstadier til kræft
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/karina-frimodt-john-faxe-j.jpg
 Foto: Claus Poulsen)
Danseren Karina Frimodt har hele sit voksenliv levet af at bevæge sig graciøst på dansegulvet eller scener landet over, og derfor var der slet ikke tid til at beskæftige sig med en knude i brystet, som hun opdagede sidste efterår, hvor hun deltog i 'Vild med dans'. Først i december blev der tid til at gå til lægen. Der blev truffet beslutning om, at knuden skulle fjernes, men da kirurgerne fik åbnet hende, fandt de flere små knuder.
Lægerne vurderede, at der var tale om forstadier til brystcancer, og Karina Frimodt blev stillet over for et alvorligt valg. Skulle hun få fjernet hele højre bryst for at mindske risikoen for at blive ramt af flere forstadier til brystkræft?
Karina Frimodt valgte at takke ja til indgrebet. - Det har været en kamp at komme igennem det her. Først er der chokket, når man får at vide, at ens krop ikke er, som man havde regnet med. Og så går alle spekulationerne i gang. Kommer jeg til at danse igen? Det er jo meget af min identitet, så det har fyldt meget. Jeg var meget ked af det, da jeg lå der hjemme inden, jeg skulle opereres. Man tænker jo på, at når man vågner bagefter, ser kroppen ikke ud som før. Det er måske kosmetisk, men det betyder alligevel noget, også for ens kvindelighed, siger Karina Frimodt fredag, hvor hun var på scenen, da der var repremiere på musicalsuccesen 'Dirty Dancing'.
Se stort galleri med dejlige Karina Frimodt herunder: (Artiklen fortsætter efter galleriet)

Så lækker er Karina Frimodt

Som om selve indgrebet og alle bekymringerne ikke var nok, reagerede hendes dengang etårige søn meget synligt på Karina Frimodts sygdomsforløb, efter at hun havde fået rekonstrueret det højre bryst. Kirurgen havde givet hende strenge formaninger om ikke at foretage sig noget efter rekonstruktionen, men det kan være svært at holde sig fuldstændig i ro, når man har børn på et og otte, og i første omgang fulgte Karina Frimodt ikke lægens ordre, og det kostede hen en lyn-indlæggelse med infektion, der blev behandlet med drop og piller. Da hun kom hjem igen overholdt hun lægens formaninger om absolut intet at foretage sig , men det fik konsekvenser på det helt nære, menneskelige plan. - Min søn valgte mig fra. I to måneder ville han mig slet ikke. Det var ikke sjovt, siger hun til BT.
Den otteårige datter, Mathilde, var gammel nok til at forstå, at hendes mor var syg og skulle holde sig i ro, men det påvirkede selvfølgelig også hende at se sin mor i en helt uvant rolle. - Det har været hårdt for hende, selv om jeg har prøvet at skåne hende og sige, jeg kun skulle have en lille operation, så hører hun jo, når man snakker om det, siger Karina Frimodt til BT. Hun har knoklet for at blive klar til repremieren på 'Dirty Dancing' i Operaen i København. Sidste år indløste 155.000 billetter til forestillingen, og i år er den lige så populær. Der er kun 'få billetter' tilbage til alle forestillingerne, som slutter den 14. august.
https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_18.png

Sponsoreret indhold