Nyheder11. maj 2016

Karina Frimodt i genoptræning efter kræftfrygt

"Vild med dans"-veteranen Karina Frimodt har fået fjernet sit ene bryst efter cancerforstadier, og nu kæmper hun for at vende tilbage.
https://imgix.seoghoer.dk/20160310-hairspray-tsl-0013.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Da "Vild med dans" samlede penge ind til Kræftens Bekæmpelse i anledning af TV 2s "Knæk Cancer"-uge i oktober 2015, opdagede den professionelle danser Karina Frimodt en knude i brystet.

Den viste sig desværre at være ondartet, og først fik "Vild med dans"-veteranen fjernet knuden, men senere tog hun beslutningen om at få fjernet hele brystet, fordi der også var forstadier til kræft i vævet uden om knuden.

I forbindelse med operationerne har hun også fået taget lymfekirtler ud under højre arm, og selv om der heldigvis ikke var tegn på celleforandringer der, står den professionelle danser over for et hårdt genoptræningsforløb.

- Dagens træning hos fysioterapeuten, skriver Frimodt til et billede på Instagram, hvor hun er i gang med en øvelse med elastikker.

- Kom nu arm, bliv nu god igen. Det går den rigtige vej. Skal være klar til "Dirty Dancing", lyder det videre i en række hashtags fra den 37-årige "Vild med dans"-finalist, som er mor til to.

Til sommer har den populære hitmusical, som danseren omtaler, repremiere i Operaen i København, og Frimodt har tidligere åbenhjertigt fortalt om sin store frygt for at måtte opgive dansen.

- Den arm skal virkelig genoptrænes og være i orden, før jeg kan danse igen. Men spørgsmålet er, om det skal gøres før eller efter brystoperationen? For det, jeg hele tiden frygter, er, at armen bliver sværere at genoptræne, hvis der går for lang tid. Bevægelighed er så vigtig i mit job. Det er derfor, at alt dette virkelig kan holde mig søvnløs, fortalte hun til Ekstra Bladet i januar.

- Kræftfrygt fylder meget - både inde i mit eget hoved og i forhold til børnene og min mand. Jeg kan mærke, at jeg er nødt til at få orden på det her, så jeg ikke skal gå og frygte det eller tænke på det, tilføjede hun dengang til avisen.

Se billedet her:

Dagens træning hos fysioterapeuten. #kom #nu #arm #bliv #nu #god #igen #detgårdenrigtigevej #skalværeklartil #dirtydancing

Et billede slået op af Karinafrimodt (@karinafrimodt) den

10. Maj 2016 kl. 3:26 PDT

/ritzau/FOKUS

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_73.png

Sponsoreret indhold