Nyheder28. oktober 2016

Karina Frimodt: Umådelig hårdt at få fjernet brystet

Den 38-årige danserinde nåede at opdage en ondartet knude i sit bryst, og valgte at få fjernet hele brystet fjernet - en beslutning, der var rigtig svær at træffe.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kare.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Under Knæk Cancerugen sidste år, fandt Karina Frimodt en knude i sit ene bryst, og det viste sig til at være meget alvorligt.

Efter to måneder fik den 38-årige "Vild med dans"-stjerne nemlig at vide, at knuden var forstadie til kræft.

Men i Karina Frimodts tilfælde, var det ikke nok bare at få fjernet knuden. I vævet omkring den ondartede knude fandt lægerne yderligere fire små knuder.

Så den talentfulde danserinde stod overfor en svær beslutning.

– Jeg havde brug for at lukke bogen og komme videre, og den eneste måde, jeg kunne gøre det på, var ved at få fjernet hele mit ene bryst. De kunne nemlig ikke garantere, at jeg ikke skulle ind i en ny operation, når de havde fjernet de fire små knuder, fortæller Frimodt.

Og det har ikke været nemt for hende at få fjernet det ene bryst.

– At få fjernet mit ene bryst var rigtig hårdt. For nogle er det bare kosmetisk, men jeg synes, det er en del af mig, og sådan har min krop set ud i 38 år, siger hun til SE og HØR.

I dag har Karina et rekonstrueret bryst.

– Det værste er, at der ikke går en dag, hvor jeg ikke bliver mindet om alt det, der er sket. Enten strækker det i brystet, eller også ser man sig selv i spejlet, siger den 38-årige.

Læs mere om Karina Frimodt i denne uges SE og HØR.

Sponsoreret indhold