Nyheder8. marts 2016

Karina Frimodt har fået fjernet et bryst

Danseren har fået fjernet et bryst for at minimere risikoen for kræft
https://imgix.seoghoer.dk/media/e5906472564a4805bb922fadaf060cfe.jpg
 Foto: All Over

Den professionelle danser Karina Frimodt har den seneste tid kæmpet med langt mere alvorlige ting end dansetrin. ”Vild med dans”-danseren har fået fjernet sit ene bryst for at minimere risikoen for brystkræft. Og det har vist sig at være en god beslutning, fortæller hun.

- Det var godt, at mit bryst blev fjernet, for da vævet blev undersøgt var der endnu flere knuder med forstadier til kræft i. Med den store operation har jeg minimeret risikoen for kræft i mit bryst så meget som overhovedet muligt, og det er jeg så glad for, siger Karina Frimodt til Ekstra Bladet

Men det var en svær beslutning. Ikke bare på grund af operationen, men også på grund af den kvindelighed Frimodt forbandt med naturlige bryster.

- Jeg er nok ret forfængelig, og jeg gik virkelig og følte, at det var et anslag på min kvindelighed. Jeg kunne ikke forlige mig med den tanke, at min krop skulle mangle det naturlige bryst. Men heldigvis havde jeg god støtte i min kæreste, Kasper, som slog fast, at det var fuldstændigt ligegyldigt, om mit bryst var kunstigt eller ægte, siger den smukke danser til Ekstra Bladet.

Karina Frimodt har fået rekonstrueret sit bryst på Rigshospitalet.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse får næsten 5.000 danske kvinder konstateret brystkræft hver år. I gennemsnit dør omkring 1.171 kvinder om året af sygdommen.

Sponsoreret indhold