Nyheder 21. juni 2016

Kæmpesuccesen 'Klovn'

Det er blevet til 60 afsnit og to film om Casper og Franks pinlige eskapader. Og både film og serien er blevet adopteret i en del andre lande.
Foto: Anders Holck/ TV2 Zulu

"Kom nu, Frank!", kan vi høre en kommanderende Casper sige. Det umage men dynamiske par Frank Hvam og Casper Christensen har lavet komik og fjernsyn sammen siden 1999, hvor "Casper og Mandrilaftalen" så dagens lys på DR2.

Sidenhen lavede de kæmpesuccesen "Langt fra Las Vegas", og senest er det "Klovn", der er på alles læber. Det har kastet seks sæsoner med 60 afsnit i alt og indtil videre to film af sig. Og en tredje film er på tegnebrættet.

Serien "Klovn" tog alle med storm fra 2005 til 2008, da man fra sidelinien kunne følge med i alle pinlighederne, som stakkels Frank måtte finde sig i. Det vakkelvorne venskab mellem Casper og Frank måtte stå distancen i de to spillefilm "Klovn - The Movie" fra 2010 og "Klovn Forever" fra 2015.

I 2010 fik "Klovn - The Movie" et legendarisk billetsalg, da filmen solgte godt 850.000 billetter i de danske biografer. Filmen solgte desuden 140.000 dvd'er. Der var derfor høje forventninger til "Klovn Forever", der havde kostet lige over 27 millioner at lave og foregår i både København og Los Angeles. Billetsalget, der var det næstbedste i 2015, kunne dog ikke overgå den første film, og det landede lige under 500.000. Filmens billetsalg var dog kun overgået af James Bond-filmen "Spectre".

"Klovn - The Movie" blev ligesom serien solgt til flere lande, heriblandt USA. Globalt indtjente filmen i omegnen af 65 millioner kroner, og det skyldes blandt andet et flot billetsalg i New Zealand, Australien, Island og Tyrkiet. Billetsalget i USA var skuffende og der blev tjent lige under en halv million kroner på filmen.

Ikke desto mindre er der stadig købere til filmene og serien, og også "Klovn Forever" vil kunnse ses i USA i løbet af 2016.

Serien "Klovn", der også vises i original udgave i USA, skal produceres som en remake. Det skal den desuden også i Belgien, Tyskland, Finland og, i Holland har den hollandske udgave allerede haft premiere.

Den tredje film i rækken er på dagsordenen for de to komikere. Lige nu arbejder de dog med en anden komedie, der skal optages hen over sommeren.

Sponsoreret indhold