Nyheder17. marts 2016

Jussis bøger bliver til amerikansk TV-serie

Den danske succesforfatter hitter også i USA
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-77408.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som den indadvendte vice-kriminalkommissær Carl Mørck satte biobaskeren ”Flaskepost fra P” salgsrekorder, da der i åbningsweekenden var mere end 200.000 danskere, der så den danske krimithriller

Imens nød succesforfatteren Jussi Adler-Olsen, der står bag bøgerne, som Zentropa har filma-tiseret, varmen i Barcelona, hvor han lige nu skriver på sin næste bog i serien om Carl Mørck og Afdeling Q.

Men det tyder ikke på, at Peter Aalbæks filmselskab skal gøre sig forhåbninger om at få fingrene i mere end de fire første bøger, som de allerede har købt rettighederne til.

Den 65-årige bestsellerforfatter ønsker ikke at udtale sig om den nye film eller dens to forgængere ”Kvinden i buret” fra 2013 og ”Fasandræberne” fra 2014, men han har tidligere givet udtryk for, at han ikke er begejstret for Zentropa-filmatiseringerne.

Til gengæld har den anerkendte amerikanske manuskriptforfatter Scott Frank og produceren Mark Gordon, der bl.a. står bag TV-serien ”Greys hvide verden” og storfilmen ”Saving Private Ryan”, kastet sig over Carl Mørck og Afdeling Q og er ved at omdanne det danske krimiunivers til en amerikansk TV-serie.

- Inden for et par år skulle det her supertankerskib gerne være skubbet i gang, siger Jussi til SE og HØR.

Hans populære bøger om Afdeling Q kan allerede læses i 43 lande ud over Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/flaskepost.jpg
 (Foto: Henrik Ohsten/Nordisk Film)

I Zentropas filmatisering af Jussis bøger er det Nikolaj Lie Kaas og den svenske Fares Fares, der spiller hovedrollerne som vicekriminalkommisæren Carl Mørck og hans assistent Assad. (Foto: Henrik Ohsten/Nordisk Film)

Sponsoreret indhold