Nyheder21. januar 2019

Se billedet: Julie Berthelsen har fået ulovlig tatovering

Julie Berthelsen har fået flere nye tatoveringer på sine hænder, som er en henvisning til hendes grønlandske rødder, men ifølge den danske tatoveringslov er det ikke lovligt at blive tatoveret på hænderne. Loven er dog ikke gældende i Grønland
https://imgix.seoghoer.dk/julie_berthelsen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Den 39-årige sangerinde har fået skudt blæk ind i huden.

Grønlandske Julie Berthelsen har fået lavet flere nye tatoveringer, som er traditionelle udsmykninger fra hendes hjemland.

Det skriver Julie Berthelsen på sin Instagram.

- Igår fik jeg her i Nuuk udvidet min udsmykning. Disse udsmykninger er traditionelle inuit tattoveringer der laves på samme måde som i vores gamle kultur, skriver sangerinden.

Ifølge tatoveringsloven er det ulovligt at få tatoveret på hals, hænder og i hovedet i Danmark, men i Grønland er det en anden sag.

Julie Berthelsen virker til at være ligeglad, da det er en del af den kultur, hun stammer fra.

- I Danmark har der efter min mening været et stort og meget forkert fokus på disse. Vi får dem jo på hænder, arme, ansigt, brystkasse og ben. Og dette har virket provokerende på mange. Altså uden forståelse for baggrunden for tattoveringerne og forklaringen på dem.

Se tatoveringerne nedenunder:

Den grønlandske sangerinde forklarer i samme obærring, at det er en gammel tradition for grønlandske kvinder at få lavet sådanne tatoveringer.

- Det var kvinderne der bar tattoos og ikke mændene. En balancegang mellem noget ældgammelt og helligt, og nutidens globaliserede moderne grønlænder, skriver Julie Berthelsen på Instagram.

Tatoveringerne bliver også brugt til at give styrke og udholdenhed, men så er der også en særlig hilsen til hendes børn.

- Een for min søn og een for min datter. Amuletter for deres overlevelse, deres kunnen og evig god fangst i dette liv,- og moderne fortolket: amuletter for ønsket om det bedste for mine børn i dette liv,slutter sangerinden.

Julie Berthelsen har to børn med sin mand, Minik Dahl Høegh.

Sponsoreret indhold