Nyheder8. december 2017

Julestemning for 100.000 kroner

Det kræver tid, sved og penge, men for beboerne på Angolavej på Amager er det hele sliddet værd.

Hundredtusindvis af julelys lyser op på Angolavej på Amager og minder alle om, at det snart er juleaften.

Villavejen er efterhånden kendt i det meste af Danmark for sin ekstraordinære pyntning i december måned, og i nummer 13 er der godt gang i julestemningen.

– Der er mange diskussioner om, hvordan det begyndte. Vores nabo har haft en lyskæde rundt om huset, så længe jeg kan huske. Så et år havde min bror og jeg sat en kæde på vores busk, husker 25-årige Nick Clemmensen, der er primus motor i nummer 13.

– Da jeg var omkring 13 år, var jeg i Bilka med min mor, og der så jeg nogle rensdyr med en kane. Den kostede 700 kr. Min mor gad ikke bruge penge på den. Så jeg smadrede min sparegris og tog selv ud og købte den dagen efter og gav den til mine forældre i julegave, fortæller Nick.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/julestemning.jpg
 Foto: Peter Grosen

Trænger du til at komme i julestemning, så tag et smut forbi Angolavej på Amager.

– Alle er velkomne, men vi vil helst, at folk parkerer i Vestamager Centret. Det er et minuts gang herfra. Der er en lille sti, man kan gå på. (Foto: Peter Grosen)

Elregningen stiger

Derefter tog det fart, og flere på den blinde villavej begyndte at konkurrere om, hvem der kunne pynte deres huse med de mest originale lys, nisser og rensdyr.

I år er syv af husene på vejen pyntet op til den store guldmedalje, og det er noget, der tiltrækker juleelskende danskere.

– Da vi tændte for julelysene, var der omkring 1000 ude at se. Folk strømmer til. Det er en glæde at se, at børnene bliver så glade, siger den unge mand.

– Nogle gange åbner vi vinduet, og så kan vi sidde en hel aften og høre, hvordan folk reagerer. Det er så sjovt og hyggeligt, smiler Nick, der får god hjælp fra sin mor og far til at pynte huset op.

Alt i alt har de mellem 30.000 og 50.000 julelys på deres hus, elregningen er cirka 1300 kr. højere i december, og så bruger de fem weekender på at gøre julebelysningen klar.

– Vi prøver hvert år at finde en ny ting, som der ikke er andre naboer, der har. Vi køber det blandt andet i England, Kina og USA. Nu er der ikke flere buske, og taget er også fyldt med lys. Så i år har jeg købt Olaf fra ”Frozen”, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/julestemning-1.jpg
 Foto: Peter Grosen
I år har Nick Clemmensen investeret i snemanden Olaf fra ”Frozen”. Han står inde i familiens have, men et par mælkekasser på fortovet gør det muligt for nysgerrige at kravle op og kigge ind over hækken. Du kan læse meget mere på Facebook-siden ”Angolavejs Julelys”.(Foto: Peter Grosen)

Familien har gennem årene brugt en mindre formue på at pynte op, men det får de betalt tilbage i hyggelige timer og folks beundring. Og så tror de også, at det forhindrer indbrud, da det altid vrimler med nysgerrige tilskuere på vejen.

– Vi har samlet sammen i mange år, men der er nok for 100.000 kr., vurderer den juleentusiastiske københavner om deres enorme samling af julelys og figurer.

Julelysene på Angolavej bliver slukket den 31. december, og så er der kun det sure slæb tilbage.

– Det tager heldigvis ikke så lang tid at tage det ned igen, siger han.

Og næste år er der formentlig atter julestemning på Angolavej.

– Nu er jeg flyttet hjemmefra, men jeg regner med at blive ved med at komme hjem for at pynte op. Jeg synes, det er fascinerende, aflsutter han.

Se før og efter billederne af huset på Angolavej herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/julestemning-foer.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Sådan ser huset ud en almindelig dag i november, før der kommer jul på Angolavej. (Foto: Thomas Laursen)

https://imgix.seoghoer.dk/julestemning-efter.jpg
 Foto: Peter Grosen

Et sted mellem 30.000 og 50.000 små lys pynter på familien Clemmensens hus på Angolavej. (Foto: Peter Grosen)

Se Nick Clemmensen fra Angolavej nr. 13 fortælle om alle julelysene.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold