Nyheder30. december 2017

Joachim vraget af mor

Prins Joachim fortæller om sit ry som ”en stivstikker” i en ny TV-dokumentar, efter at dronningen droppede ham – han måtte ikke stå for audiens.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Der er stor forskel på brødrene Joachim og Frederik – det er der ingen tvivl om.

Men når kronprinsen gang på gang slår sin lillebror i popularitetsmålinger, og når folk kalder den 48-årige prins for arrogant i sammenligning med den folkelige Frederik, så gør det ondt på Joachim.

Det fortæller han selv i TV-dokumentaren ”Den anden prins”, som TV2 viste tredje juledag.

– Jeg er en følsom person. Jeg er også en person, som har lært at holde en vis fremtoning, uanset om det er ved store officielle begivenheder, eller om det er helt nede som privatperson, der går hen ad gaden. Der har jeg fået ry for at være en stivstikker, og det har ført til, at så er jeg automatisk arrogant, lyder det fra prins Joachim, der meget gerne vil fortælle, at han bestemt ikke er kold.

– Jeg er, som jeg er – jeg er ikke, som I tror eller hører eller i nogle tilfælde ønsker, jeg skal være. Jeg er et menneske af kød og blod, siger prinsen i TV-dokumentaren, hvor han også taler om sin skilsmisse fra Alexandra, salget af Schackenborg og sin rolle i kongefamilien.

Ingen audiens

Netop rollen i kongefamilien var der tvivl om tidligere på måneden, hvor dronning Margrethe var strandet i udlandet på grund af uvejr. Det betød, at hun ikke kunne nå hjem til en planlagt audiens, som kronprins Frederik under normale omstændigheder ville tage sig af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning-margrethe_0.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Da dronning Margrethe sad fast i London, ville hun hellere aflyse den aftalte audiens end lade prins Joachim overtage. (Foto: Mikael Rieck)

Tronfølgeren var dog på vej på juleferie i Australien – og med prins Joachim hjemme som rigsforstander havde han altså vagten. Men i stedet for at sende sin yngste søn hen for at hilse på de almindelige mennesker, som ville takke for deres medalje eller orden, valgte dronningen i stedet at aflyse arrangementet helt og i stedet sende undskyldninger med posten til de borgere, der var dukket forgæves op i København.

Dronningens fravalg af Joachim kan skyldes hans image i befolkningen, mener historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

– Folk der var kommet til audiens for at sige tak til dronningen for en orden, ville føle, at kronprinsen var en fin erstatning, men måske ville de ikke være helt tilfredse med at få prins Joachim, siger historikeren.

Travlt år

Kongehuset har ellers brug for, at prins Joachim holder sig populær i befolkningen. For i takt med at prins Henrik ikke længere kan repræsentere familien ved offentlige begivenheder, og dronning Margrethe har rundet 77 år, bliver der flere og flere opgaver, som Joachim skal tage sig af.

Det ses tydeligt i 2017, hvor prinsens kalender har været noget mere pakket end foregående år – hvilket er en tendens, der er fortsat hvert år, siden han i 2014 solgte Schackenborg og flyttede til København.

Sponsoreret indhold