Nyheder11. november 2014

Jespers mor: Vi ved aldrig, hvor længe vi har hinanden

TV 2-dokumentar: Jesper inviterede alle sine venner på besøg
Af af
Det bliver svært at holde tårerne tilbage i andet og sidste afsnit af 'Jespers Store Sommertræf'
Det bliver svært at holde tårerne tilbage i andet og sidste afsnit af 'Jespers Store Sommertræf'
 Foto: TV2Tirsdag aften sendte TV 2 andet og sidste afsnit af dokumentaren om 17-årige Jesper Sørensen, der lider af den sjældne sygdom progeria.

I sidste afsnit er det årlige sommertræf for børn og unge med sygdommen ved at være slut, og det er tid til at sige et rørende farvel til hinanden.

Det årlige træf har Jesper Sørensen stået for sammen med sin familie. Den gæve 17-årige dreng inviterede i august børn og unge - der alle lider af progeria, som får kroppen til at ældes langt hurtigere end normalt - til Nordjylland. Her fik de mulighed for både at prøve kræfter med dansk mad, gokart-kørsel og ikke mindst en tur i Fårup Sommerland.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/7d7cf6f17cc248d79a2f4fd422bab36d.jpgJesper sammen med alle sine venner. Jesper står øverst til højre (Foto: TV 2)


LÆS OGSÅ: Kæmpe fest-dag: Jespers drøm er gået i opfyldelse

LÆS OGSÅ: Glædeligt gensyn med Jesper

LÆS OGSÅ: Jesper lider af sjælden sygdom: Sådan har han det i dag

Og træffet har været en enorm succes, fortæller Jesper Sørensens mor, Jette, til SE og HØR:

- Det har virkelig været drømmen over alle drømmen. Det har virkelig sat sig spor. Og det er derfor, at det betyder så meget, fordi man ved jo aldrig, hvor længe man har hinanden, siger Jette Sørensen.

De fem dage har været en længe ventet afbræk for progeria-familierne, hvor de både fik mulighed for at tale om deres bekymringer, nyde tid med hinanden, få et pusterum fra hverdagen og et fristed fra en ofte nysgerrig omverden.

Familien fra den lille nordjyske landsby Poulstrup brugte omkring ét år på at virkeliggøre drømmen om at invitere vennerne til Nordjylland. Det er et større puslespil, der skal gå op både i forhold til, hvad børnene og de unge gerne vil lave, mens de er til træf, og hvor de skal bo.

- Stemningen er høj med det samme, at folk kommer. De er så glade og nyder det hele. Det er ikke noget med at folk er kede af det… Selvfølgelig er vi kede af det, hvis vi snakker om dem, der mangler, men det er virkelig sådan, at nu skal vi bare have det sjovt, lyder det fra Jette Sørensen.

Sponsoreret indhold