Nyheder19. februar 2010

Jesper Christensen: James Bond var noget lort

Den succesrige danske skuespiller giver ikke meget for sine præstationer som i de populære agentfilm
Vi skal nok ikke forvente Jesper Christensen i selskab med Pierce Brosnan fremover
Vi skal nok ikke forvente Jesper Christensen i selskab med Pierce Brosnan fremover
 Foto: All Over

Danskerne har ellers gået rundt med oprejst pande og med stolthed pralet af, at vi de seneste år har haft både Mads Mikkelsen og Jesper Christensen i rimeligt fremtrædende roller i de seneste James Bond-film.

Men sidstnævnte giver så at sige ikke en døjt for sine egne skuespiller-præstationer i de utroligt populære og særdeles indbringende agent-film.

- I dag vedgår jeg gerne, at jeg betragter de film som noget rigtigt lort. De dør jo alle sammen, så to film må være nok, siger Jesper Christensen til Ritzau.

Der var dog lige det der med pengene. De var nemlig gode nok for den 61-årige danske skuespiller. Og så var Bond-filmene også et udstillingsvindue for ham, som gør, at han siden har fået gode roller i "mere seriøse" udenlandske film. Senest har hanværet med i John Maddens "The Debt".
- Efter en sådan rolle kan jeg typisk tillade mig at vente et år, inden der kommer det helt rigtige tilbud om en dansk film. Jeg siger nej til rigtigt meget, også fordi jeg gerne vil undgå at tvangsfodre publikum med Jesper Christensen, siger han.

Netop nu er han aktuel på filmfestivalen i Berlin, hvor han er nede for at gøre reklame for Pernille Christensens nye film "En familie", der deltager i festivalens hovedkonkurrence.

Sponsoreret indhold