Nyheder 22. april 2018

Jesper Buch: Far var alkoholiker

Iværksætteren Jesper Buch afslører, at han i barndommen havde det meget svært med sin fars misbrug, som har sat dybe spor i ham.
(Foto: Per Arnesen, United Productions ApS)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Normalt kan han være noget af en både hot og hård nyser, når han skal vurdere forretningsidéer i "Løvens hule" på DR.

Men i sæsonafslutningen blev den 42-årige erhvervsmand Jesper Buch, der har stiftet Just Eat, helt blød i knæene, da folkene bag Face:It præsenterede deres produkt, der kan hjælpe børn med at udtrykke deres følelser.

Det var nemlig noget, Jesper Buch kunne have brugt i sin egen barndom.

– Jeg er skilsmissebarn. Jeg havde nogle dejlige forældre, men min far var alkoholiker, og han døde i øvrigt også af det.

– Jeg kan huske mange gange på det lokale lille torv i den her lille by, at jeg som lille hvalp så min far dingle rundt fuld, og flaskerne trillede ned ad gaden, fordi han var væltet på cykel.

– Det var hårdt for en lille dreng som mig. Jeg havde heldigvis en mor, som bestemt ikke drak og var meget, meget varm og dejlig over for mig, men jeg kan sagtens sætte mig ind i det her, lød det bevæget fra Jesper Buch.

Han gav folkene bag idéen de 50.000 kroner, de havde bedt om – uden at ville have procenter fra firmaet.

Også Christian Stadil og Birgit Aaby var gavmilde.

De gav hver især 10.000 kroner til folkene bag Face:It - også helt uden at ville have procenter.

Hjernen bag Just Eat

Den Koldingfødte fyr stiftede Just Eat i en kælder i begyndelsen af 00’erne.

Det blev startskuddet på online-iværksætterens eventyr, der har sikret ham en bugnende bankkonto.

Men jyden har her 17 år senere stadig masser af drive og energi, selv om hans tre børn også bliver prioriteret højt.

– De materielle ting er pludselig blevet sekundære. I dag vil jeg forsøge at hjælpe iværksættere og prøve at gøre verden bare en smule bedre, men jeg vil naturligvis også gerne spotte de gode investeringer, har Jesper sagt til DR.

I en periode havde Buch base i Spanien, men i 2016 skiftede han varmen ud med en kæmpe klods af en villa på Frederiksberg, der kostede knap 20 mio. kr.

Udover at være løve i DR1’s populære underholdningsprogram rejser Jesper rundt i ind- og udland for at holde foredrag og inspirere andre iværksættere.

Singlefyren har en finger med i Morten Resens nye app GoLittle, og så er hans anden bog, ”All in”, netop kommet på gaden, hvor han giver gode råd til fremtidens iværksættere.

Læs om, hvordan Jesper Buch, Tommy Ahlers, Christian Stadil, Birgit Aaby og Ilse Jacobsen fra Løvens Hule har fået succes her.

Sponsoreret indhold