Nyheder9. februar 2017

Søren mistede sin Hulubulu-Lotte sidste år: Jeg svøbte hende i et lagen

I september sidste år døde Mathilde Gersby – kendt som hele Danmarks Hulubulu-Lotte – af kronisk sygdom i en alder af 37 år. Nu fortæller hendes enkemand om sorgen og de sidste dage, de nåede at få sammen
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/fj-968448.jpg
 (Foto: All Over)

Hun havde kæmpet en brav kamp – og hun holdt humøret højt til det allersidste.

Men 16. september klokken 21.45 sagde kroppen til sidst stop.

Mathilde Gersby – der blev kendt som hele Danmarks Hulubulu-Lotte i 1980’erne – døde efter at have kæmpet mod lungesygdommen Cystisk fibrose. Hun efterlod sig manden Søren Saustrup Kristensen og deres søn Hjalte.

I et stort interview med Ude & Hjemme fortæller Søren nu om sorgen og om de sidste dage, som han og sønnen fik sammen med Mathilde Gersby.

Familien vidste i september 2016, at livet var ved at rinde ud for Mathilde Gersby, og både Søren og sønnen Hjalte nåede at sige farvel til deres elskede mor og kone, inden hun stille sov ind på Rigshospitalet.

- Da alle var gået, blev jeg tilbage og klargjorde hende. Jeg redte hendes hår og svøbte hende i et lagen, fortæller Søren i det store interview med Ude & Hjemme, hvor han også afslørede, at hans kone før sin dag havde oprettet et dokument på computeren med titlen ”Begravelse”.

Mathilde Gersby havde selv planlagt, hvordan hun ville herfra. Blandt andet havde hun et ønske om at blive brændt, og at det skulle bruges til fjernvarme.

- Hjalte og jeg tog ned i kapellet for at sige et sidste farvel. Vi lagde billeder i kisten fra vores livc sammen, og jeg spurgte Hjalte, om han ville røre mor en sidste gang. Det ville han gerne. Hendes hår var blødt, som det altid var, men hendes ansigt var koldt. Jeg tænkte, at det var en god måde, at mærke fysisk, at hun ikke var her mere, fortæller Søren i interviewet med Ude & Hjemme og tilføjer:

- Mathilde og jeg gjorde meget ud af, at døden ikke skulle være noget mystisk eller tabubelagt. På den måde var der også mulighed for, at han kunne stille de spørgsmål, han måske brændte inde med i forhold til døden.

Til begravelsen i Gladsaxe Kirke havde Mathilde Gersby valgt, at der skulle spilles Louis Armstrong. Flere havde skrevet rørende hilsner på kisten.

- Der var så megen kærlighed til begravelsen. Folk havde taget billeder af Mathilde med. De blev hængt op på en snor. Det gjorde det så personligt og uhøjtideligt – præcis som Mathilde også var. Det ved jeg, at hun ville have elsket, fortæller Søren i interviewet.

Du kan se billeder af Mathilde og familien i galleriet herunder:

Mathilde Gersby med familien

Sponsoreret indhold