Nyheder28. marts 2018

Madsen sendte SMS lige efter Kims død: "Jeg er på eventyr... Knus og kram til misserne"

Raket-Madsen sendte en SMS-besked til sin kone blot 20 minutter efter, at Kim Wall ifølge ham var død i en tragisk ulykke ombord på ubåden Nautilus. I SMS’en skrev den drabssigtede opfinder, at ”Jeg er lidt på eventyr med Nautilus”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/21.2985323.jpg
 Foto: All Over

Blot 20 minutter efter at Kim Wall døde ombord på hans ubåd, valgte Peter Madsen at skrive en kærlig SMS til sin hustru.

Det kom frem under retssagens syvende dag, hvor den 47-årige raketbygger og opfinder igen fik mulighed for at udtale sig.

Og her kom det altså frem, at Peter Madsen sendte en SMS til sin kone klokken 23.25 – 20 minutter efter, at Kim Wall ifølge Peter Madsen var død ved en tragisk kulilteforgiftning ombord på ubåden Nautilus.

FØLG SAGEN LIGE HER

- ”Jeg er lidt på eventyr med Nautilus. Har det godt. Sejler i havblik og månelys. Dykker ikke. Knus og kram til misserne", skrev Peter Madsen i den SMS, som anklager Jakob Buch-Jepsen læste højt onsdag formiddag i Københavns Byret.

Tidligere har Peter Madsen forklaret, at den 30-årige svenske freelancejournalist Kim Wall omkom ved en tragisk ulykke ombord på Nautilus omkring klokken 23.05, og under en halv time senere valgte han altså at sende en kærlig SMS til sin hustru.

- Jeg ved at min kone ellers ville blive nervøs. Jeg tænker ikke på meget andet, end at der er sket en katastrofe på ubåden, forklarede Peter Madsen i retten, hvorefter anklager Jakub Buch-Jepsen var interesseret i at vide, hvordan Peter Madsen kunne finde overskud til at sende en kærlig SMS midt i det virvar, der måtte være opstået som følge af den ulykke, Peter Madsen mener fandt sted.

- Min kone betyder rigtigt meget for mig, forklarede Peter Madsen i retten.

Peter Madsens kone har valgt at lade sig skille, mens Peter Madsen har siddet fængslet.

FØLG SAGEN LIGE HER

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen.jpg
 Foto: Deadlinepress.dk

Peter Madsen i sin ubåd. Foto: All Over Press

På retssagen syvende dag fik Peter Madsen at vide, at han skulle svare kort og præcist på spørgsmålene – noget som han også tidligere har fået at vide. Peter Madsen forklarede dog, at han agtede at svare, som han ville – og den drabssigtede, der igen var klædt i sort bluse og sort blazer, virkede igen spydig overfor anklagerens spørgsmål.

- Jeg vil have lov til at komme at svare, som jeg vil, sagde Peter Madsen spydigt, da anklageren påpegede, at Peter Madsen ifølge ham gav for lange svar uden egentlig at svare på spørgsmålet.

- Og jeg har ret til at sige det, hvis jeg mener. Du bevæger dig ud af en tangent, lød det herefter fra anklageren.

- Det er ikke en tangent, når jeg siger, at de bare kan trykke på knappen, sagde Peter Madsen og hentydede til det skib, han ifølge anklagen var på kollisionskurs med den augustaften sidste år, hvor Kim Wall døde. Ifølge Peter Madsen kunne kaptajnen bare have tudet i hornet for at komme i kontakt.

FØLG SAGEN LIGE HER

- Jeg har jo ører. Det er normalt, at hvis man ikke kan komme i kontakt med et lille fartøj, så må man tude med hornet, forklarede Peter Madsen.

Under sin afhøring nægtede Peter Madsen at have sejlet hasarderet i sin ubåd Nautlius. Sagen fortsætter i dag i Københavns Byret indtil klokken cirka 16. Du kan følge sagen live på SE og HØRs hjemmeside.

Kim Wall forsvandt 10. august sidste år på dén journalistopgave, der skulle have været hendes sidste inden en planlagt tur til Kina. Planen var, at Kim Wall skulle skrive om det danske rumprogram og Peter Madsen, der selv har stået i spidsen for at bygge en raket foruden sin ubåd Nautilus.

Da den svenske journalist ikke kom hjem som planlagt torsdag aften, blev hendes kæreste urolig, og han kontaktede poltiiet om natten.

Herefter blev en større eftersøgning sat i gang i Øresund. Først fredag formiddag, 11. august, klokken 10.34 blev Nautilus fundet. Forsvarets Operationscenter kunne oplyse, at en af Forsvarets udkigsposter på land havde set ubåden sejle ved Køge Bugt. Der blev sendt en helikopter til stedet, som kom i kontakt med Peter Madsen over radioen. Her forklarede opfinderen, at der havde været tekniske problemer om bord på ubåden. Kort efter sank den på dramatisk vis - Peter Madsen blev dog reddet i land, hvor han bekendtgjorde, at han var den eneste ombord.

Ulykke eller mord?

Han forklarede i første omgang, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften - og at han altså derfor ikke havde nogen viden om, hvor hun befandt sig nu. Peter Madsen blev dog anholdt af politiet og sigtet for drabet, efter han blev reddet i land af en privat båd.

Siden ændrede han dog forklaring og erkendte, at 30-årige Kim Wall var død som følge af en ulykke om bord på den 17 meter lange ubåd.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritzau_9565190.jpg
 (Foto: Polfoto)

Peter Madsen - også kendt som Raket-Madsen - er tiltalt for drabet og parteringen af Kim Wall. Foto: All Over

Han havde tilmed erkendt, at han efterfølgende havde valgt at begrave hende til søs. Han forklarede ved et efterfølgende retsmøde 5. september, at det var en 70 kilo tung luge, der tog livet af Kim Wall, da det røg ned i hovedet på hende.

Den historie ændrede han dog sidenhen. I slutningen af oktober forsøgte Peter Madsen at overbevise politiet om, at Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.

I samme forbindelse indrømmede han dog at have parteret Kim Wall - men han nægtede, og nægter fortsat, at have dræbt hende.

Det er som bekendt kommet frem, at Kim Wall havde flere stiklæsioner på kroppen - i alt 14 - og at flere af disse læsioner er blevet påført, mens Kim Wall stadig var i live. Der var blandt andet 10 stiklæssioner på ydre kønsdele og fire stiklæssioner i vagina.

Imens Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, har politi og efterforskere finkæmmet Køge Bugt for spor. Først fandt man torsoen af Kim Wall.

Sidenhen dukkede både sav, ben, hoved og arme op under eftersøgningen. Politiet leder ikke længere efter spor, selv om det ikke er lykkedes at finde hverken Kim Wall eller Peter Madsens mobiltelefon.

Der har tidligere været spekuleret i, om de to har haft kontakt forud for ubådsturen - og her kunne mobiltelefonerne formentlig have givet svar. Det er dog politiets opfattelse, at de to ikke har haft kontakt forud for reportageturen i august sidste år.

16. januar 2018 kunne politiet under pressemødet oplyse, at mentalundersøgelsen var færdig - og at Retslægerådet havde nærlæst mentalundersøgelsen.

- Det er retslægerådets vurdering, at Peter Madsen i tilfælde af domafsigelse er strafegnet og kan idømmes almindelig fængselsstraf i tilfælde af domafsigelse, forklarede politiet på pressemødet.

Anklagemyndigheden kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid eller sekundært forvaring. Sidstnævnte kan blive aktuelt, fordi Retslægerådet den 15. januar vurderede, at forvaring kan være påkrævet. Forvaring bliver af mange herhjemme betragtet som den hårdeste straf. Politiet har tidligere udtalt, at man har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning. Det er endnu uvist, hvordan Kim Wall præcist døde. Politiet mener dog, at hun kan være død som følge af halshugning eller kvælning.

Anklagemyndigheden kræver desuden, at Peter Madsens ubåd, Nautilus UC3, bliver konfiskeret for senere at blive destrueret.

Retssagen begyndte 8. marts og vil foregå som en nævningesag. Det forventes, at dommen afsiges 25. april 2018.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold