Mads Langer: Jeg er digital junkie

Foto: Mikael Rieck

Der er nok mange af os, der kan tage ved lære af Mads Langer

I en kronik  i Århus Stiftidende indrømmer den 34-årige sanger, at han har været digital junkie, og han fortæller også, hvordan han kom ud af sit "misbrug". 

I den dybt personlige kronik fortæller Langer, hvordan han kunne bruge op til fire til seks timer om dagen på at glo ned i sin smartphone.

Der skulle konstant tjekkes mails, nyheder, Facebook og andre sociale medier.

- Undskyldningen var altid, at det jo var en del af mit arbejde at orientere mig og holde mig opdateret og at vedligeholde både mit professionelle og private nætværk via de sociale medier, skriver Mads Langer. 

- Langt størstedelen af det, jeg foretog mig, var et indtag af tomme digitale kalorier, der med tiden gjorde mig mere og mere ufokuseret og fraværende i mit eget liv, konstaterer Mads Langer, der også fortæller, at hans digitale afhængighed, gjorde det svært for ham at sove om natten og komponere sange.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Det var da sangeren og sangskriveren lyttede til Thomas Skovs podcast "Jeg er mobilafhængig", at Langer besluttede sig for at gøre noget ved sagen. 

Han installerede app'en MOMENT, der sætter en grænse for din skærmtid. Han fjernede alle notifikationer på sin telefon, flyttede de mest brugte apps fra startsiden om på side fem, og han og kæresten købte vækkeure, så telefonen kom helt ud af soveværelset. 

- Det handler om at tage styringen og gå fra at være bevidstløs digital junkie til at blive BEVIDST digital verdensborger, forklarer Langer og prikker til de mange danskere, der ligesom ham bruger for meget tid ved telefonen. 

- Vi taler tit om, at vi er bekymrede for vore børn og deres digitale vaner. Jeg vil her slå et slag for, at vi voksne starter med os selv, lyder det afsluttende i Langers tankevækkende kronik. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close