Lie Kaas som koldblodig chef: Jeg er blevet afhængig

”Bedrag” har været en dejlig oplevelse for 42-årige Nikolaj Lie Kaas, som sammen med resten af holdet allerede knokler med anden sæson.

”Bedrag” har været en dejlig oplevelse for 42-årige Nikolaj Lie Kaas, som sammen med resten af holdet allerede knokler med anden sæson.

(Foto: Dan Mariegaard)

Med 61 TV- og filmproduktioner i bagagen er Nikolaj Lie Kaas en af Danmarks mest benyttede skuespillere. Og nu har vi de sidste par uger vænnet os til at nyde den 42-årige fyr, når vi smækker benene op og tænder flimmerkassen søndag aften.

Rødovre-drengen har nemlig en af de bærende roller i den nye DR-serie ”Bedrag”, hvor omdrejningspunktet er grådighed, kriminalitet og ikke mindst enorme pengesummer. Rollen som Sander, der er direktør for det hele, krævede, at Lie Kaas begyndte at følge med.

– Jeg har snakket med nogle fra det private erhvervsliv, der havde en stor raket i røven under eller op til finanskrisen. Det har været spændende at snakke med dem. Og så har jeg læst en masse og er begyndt at dyrke businessnyheder meget mere. Det er jeg blevet afhængig af, og det er meget fascinerende at læse om specielt vedvarende energi. Det er blevet sudokuagtigt for mig. Det er meget mere spændende, end jeg havde forventet, fortæller skuespilleren til SE og HØR.


Se i Danmarks bedste TV-blad, hvornår 'Bedrag' bliver sendt søndag aften.

I ”Bedrag” beviser Nikolaj igen, at han i den grad besidder evnen til at knække den mere alvorlige rolle. Men sit komiske talent kan han ikke løbe fra.

På Instagram lader han sine fans få en lille bid af den private Nikolaj, hvor omdrejningspunktet er fru Anne og deres to døtre Gerda og Esther. I den seneste video, han har lagt op, kan man se de hvinende piger i en karrusel, mens far Nikolaj på humoristisk vis vender det hvide ud af øjnene.

Kvinderne i hans liv – Anne, Gerda og Esther. Nikolaj og resten af familien dukker ofte sammen op på den røde løber (Foto: Mikael Rieck)

Men under interviewet værner Nikolaj om, hvem han er, når pressen ikke flokkes om ham.

– Hvad betyder bedrag for dig?

– Det bliver lidt privat, men ... bedrag er vel at have givet sin tillid til mennesker, og så passer de ikke på den. Det er, hvad den her TV-serie handler om, fastslår han.

I ”Bedrag” har Sander fokus på grøn energi, og Lie Kaas er også opmærksom på, hvor vigtigt miljøet er.

– Det ville næsten være federe, hvis jeg sagde, at jeg var ligeglad med miljøet. Men jeg er meget bevidst om det. Jeg synes, det er en vild ting, at vi gør så meget. Det er fuldstændig idiotisk, at vi smider mad ud i en biopose, når man kommer til Kenya, og der brænder alle traktordæk af. Jeg synes altid, det er interessant, om det har nogen effekt, mener han.

– Men man kan jo så se, at tingene udvikler sig. Jeg troede aldrig, Kina ville begynde at tænke i vedvarende energi, fordi det ikke kan betale sig for dem. Men det er rent faktisk ved at vende, fordi de er ved at futte deres land af, siger Nikolaj.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close