Nyheder12. april 2017

Jason Watt efter shit-storm: - Ville ønske jeg ikke havde råbt af min søn

Den tidligere racerkører Jason Watt indrømmer nu, at han gik for langt i en hudløs ærlig dokumentar, der blev vist mandag aften. I dokumentaren råbte han ad sønnen Noah, hvilket fik flere seere til at kaldte ham ”arrogant” og en ”dårlig far”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/145262596.jpg
 (Foto: DR Historie)

Mandag aften blev første afsnit af den hudløst ærlige DR-dokumentar ”Jason og Noah - en chance til” sendt.

Her kunne danskerne se, hvordan den tidligere racerkører Jason Watt, 47, forsøgte at balancere mellem dét at være en kærlig far og en benhård træner for sin søn Noah, 14, en af nationens største motorsportstalenter.

Ikke alle danskere syntes, at Jason Watt klarede jobbet godt. Flere mente, at han var ”arrogant” og en ”dårlig far” – blandt andet fordi Jason Watt i et klip råbte af sønnen Noah.

Nu indrømmer Jason Watt overfor BT, at han gik for langt – og han fortryder, at han råbte af sin søn.

- Jeg er gået fra at være elsket til hadet af nogle af seerne. Det er ikke rart. Men jeg må kigge mig selv i spejlet. I sidste ende var det mig, der råbte af ham. Og det må jeg så prøve at lade være med en anden gang, siger Jason Watt til BT og tilføjer, at han ”som både træner og far også kan lave fejl”:

- Jeg ville ønske, jeg ikke havde råbt af ham, som jeg gør ved banen. Det er ikke nogen undskyldning, men jeg gør det, mens han kører, så han kan ikke høre mig. Men Noah ved også om nogen, hvor meget det kræver, og hvor meget vi begge to går op i det. Og begge vores temperamenter flyder over engang imellem, fortæller Jason Watt til BT.

https://imgix.seoghoer.dk/145025333.jpg
 (Foto: DR Historie)

Jason Watt og sønnen Noah. Foto: DR Historie

I mandagens dokumentar fulgte kameraerne Noah Watt og hans familie gennem 2016-sæsonen, hvor den blot 14-årige gokart-kører lå til at vinde EM.

I programmet fulgte man på nærmeste hold, hvordan Jason Watt forsøgte at gøre sin søn endnu bedre – og farmand lagde ikke skjul på, at han har høje forventninger til sin søn.

Det fik efterfølgende flere danskere til at konkludere, at Jason Watt er en ”arrogant og temperamentsfuld mand”, der glemmer at være far.

DRs Facebook-side ytrede flere seere deres ærlige mening om Jason Watts evner som far:

- Jason er et dårligt forbillede for Noah. Ja, drengen har talent - men det er sin fars tabte ambitioner, han skal indfri. Stakkels ham. Og stakkels søster. Hvem tager sig af hende? Det er godt, at de har en fantastisk mor! skrev Dorthe Mathiassen, mens Linda Zingenberg Salewski også sendte hårde ord i retning mod Jason Watt:

- Jeg synes overhovedet ikke om den måde han opføre sig på magen til arrogante temperamentsfulde mand og fordi han ikke selv kan udleve drømmen skal hans søn da ikke det igennem. Man kan ikke vinde hver gang og man skal ikke opgøre sig sådan overfor sig barn. Jeg er helt enig i søsteren så ud til at være skubbet helt ud på sidelinjen af Jason, skrev Linda Zingenberg Salewski.

Mia Lemming Toftlund skrev:

- Jeg hader når forældre råber sådan af børn og så det underordnet hvilken sport og hvilket niveau det forgår på. Var helt på Majbritt (morens) side. Jason bør først og fremmest være far.

I dokumentaren kunne man høre, hvordan Noahs mor – radioværtinden Mai-Britt Vingsøe – ikke var enig i den måde, som Jason Watt ”pacede” sin søn.

- Jason er en hård coach. Han glemmer at være far først. Det er en svær balancegang, og når han vælger at være coach selv, så sætter han sig sateme også på øretævernes holdeplads som far, sagde Mai-Britt Vingsøe i dokumentaren mandag aften.

Næste og sidste afsnit af ”Jason og Noah – En chance til” sendes mandag klokken 20.45 på DR1.

Sponsoreret indhold