Nyheder2. november 2016

Jane Aamund faldt om derhjemme - genoplivet to gange

I begyndelsen af oktober faldt Jane Aamund om i sit hjem med et hjertestop – kun takket været en hurtig indsat fra hendes to hjemmesygeplejersker overlevede hun
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jane_aamund.jpg

Hun har overvundet en alvorlig kræftsygdom ikke bare én, men hele tre gange. Og nu har den snart 80-årige Jane Aamund endnu engang vundet over døden.

I begyndelsen af oktober faldt den populære forfatter nemlig om i sit hjem med hjertestop. Og det var kun takket været en hurtig indsat fra hendes to hjemmesygeplejersker, at Jane Aamund ikke døde.

Det fortæller hun til Her&Nu.

Jane Aamund fik pludselig voldsomme smerter i sin kæbe, og hun blev kold. Hendes to hjemmesygeplejersker pakkede hende ind i et tæppe for at holde hende varm. Selv beskriver Jane Aamund sin nærdødsoplevelse som en fornemmelse af at blive ”suget op i en kæmpestor støvsuger”.

De to hjemmesygeplejersker endte med at genoplive Jane Aamund to gange, inden at ambulancen kom.

- Men det sjoveste var ambulancemanden. Han udbrød pludselig: ’Jamen, det er da Jane Aamund’. Jeg sagde: ’Ja, men du må vente med at få en autograf’, fortæller en grinende Jane Aamund ifølge ugebladet.

Hun frygtede bestemt ikke døden – og det har hun aldrig gjort. Hun har haft døden tæt inde på sig ad flere omgange, og forfatteren har tidligere udtalt, at hun ønskede aktiv dødshjælp i Schweiz, efter at hun havde udviklet svære eftervirkninger som følge af en kræftbehandling. Familien fik dog talt Jane Aamund fra projektet.

Allerede som 33-årig fik Jane Aamund konstateret kræft for første gang. Dengang blev hun ramt af livmoderhalskræft. I midten 1990’erne fik hun konstateret en sjælden kræftform i ganen, kaldet adenoid cystisk carcinom. Kort efter blev hun ramt af brystkræft.

I næste uge fylder Jane Aamund 80 år.

Sponsoreret indhold