Nyheder9. april 2014

Jane Aamunds venner vil give aktiv dødshjælp

Står i kø for at hjælpe hende med at dø
Jane Aamund i 2011
Jane Aamund i 2011
 Foto: Hanne JuulForleden kunne seoghør.dk fortælle, at succesforfatteren Jane Aamund ønsker at dø, fordi hun har store smerter som følge af kræft.

Det skal ske ved hjælp af aktiv dødshjælp på en privat klinik i Schweiz.

LÆS OGSÅ: Jane Aamund vil dø

Nu står det klart, at succesforfatterens venner vil støtte hende i beslutningen, skriver BT.

-Der er nu sket det, at nære venner har lovet mig højtideligt at hjælpe mig med at dø. Ja, faktisk står vennerne ligefrem i kø for at hjælpe mig i døden, sidger Jane Aamund til avisen.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5310afaef50948de816ae0b6b90f567a.jpg


Jane Aamund fotograferet i 2013 (Foto: Britt Lindemann)

Jane Aamun fortæller, at hun ikke ønsker at ligne en døende. Derfor lægger hun hver dag med kraftanstrengelse make-up, klæder sig pænt på og ordner hår. Men samtidig står det nu klart, at hun må flytte fra hjemmet ved Lemvig i en beskyttet bolig i Klampenborg nærmere familien. Hun betagterer det som en realistisk mulighed, at hun snart falder om for ikke at vågne op igen.

LÆS OGSÅ: Kendis-mægler dødsyg af kræft

Jane Aamund fortæller til avisen, at hun selv planlægger at tage en dødssprøjte med en dødelig dosis medicin. Derfor har hun meldt sig ind i støtteforeningen til den schweiziske selvmordsklinik Dignitas. Hverken broderen Asger Aamund og Jane Aamunds sønner ønsker aktivt at hjælpe Jane med at dø, skriver BT.

Sponsoreret indhold