Jane Aamund vil dø

Jane Aamund vil ikke længere leve med smerter

Jane Aamund vil ikke længere leve med smerter

Foto: All Over


I januar tog danskeren Jane Hoffmann til Schweiz for at få hjælp til at dø. Den modige mor til to led af en alvorlig sygdom, hvilket var grunden til, at hun ikke længere ville leve.

I et stort interview i Ude og Hjemme fortæller den kendte forfatter Jane Aamund nu, at hun har tænkt sig at gøre det samme som sin navnesøster.

LÆS OGSÅ: Jane Aamund har set spøgelser

- Jeg mærker, at tiden nærmer sig, at jeg snart må ansøge om aktiv dødshjælp. Jeg vil være åben om det, selv om det også er en stor belastning, fordi jeg ved, at det vil hjælpe andre, som Jane Hoffmanns historie har hjulpet mig, skriver hun i en e-mail til Ude og Hjemme.

LÆS OGSÅ: Aamund: Hulemandssex, nej tak!

Forfatteren har de seneste år haft mange smerter som følge af kræft.

- Jeg har nu en tilværelse, som er meget svær, ikke fordi jeg har aktiv kræft, men jeg har stråleskader i min kæbe og i min nakke, der efterhånden gør mit liv uudholdeligt af smerter. Jeg kan kun spise flydende kost og har altid store smerter. Jeg er ved at miste hørelsen, jeg kan næsten ikke synke, og jeg vil ikke have sonde. For hver dag bliver jeg mere og mere udmattet og ked af det, skriver hun til ugebladet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close