Nyheder 24. september 2015

Fem måneder efter hans død: Jan Fogs villa sat til salg

Fem måneder efter at Danmarks kendismægler døde, er hans villa i Klampenborg sat til salg. - Der er ikke mange købere til en villa af denne slags, siger ejendomsmægleren, der har sat afdøde Jan Fogs hus til salg

Jan Fogs villa i Klampenborg

Fem måneder er gået, siden den afholdte kendismægler Jan Fog døde. Nu er hans 373 kvadratmeter store palævilla i Klampenborg så sat til salg.

Og interesserede køber skal have den helt store tegnedreng frem, for palævillaen fra 1920 er blevet sat til salg for den nette sum af 34 millioner kroner.

Det fremgår af salgsopstillingen hos ejendomsmægleren Claus Borg, som har sat palævillaen til salg. Men trods den høje pris satser Claus Borg - der blev udlært hos netop Jan Fog - på, at boligen hurtigt er solgt.

- Det er en unik ejendom med en unik beliggenhed, og som sådan kan den være svær at prissætte. Men vi har ment, at 34 millioner kroner var den rette pris.

- Der er ikke mange købere til en villa af denne slags. Måske højest 100. Men vi håber da, at der vil være stor interesse, og selv om flere ting skal gå op i en højere enhed, regner vi med, at den er hurtigt solgt, siger Claus Borg til Ekstra Bladet.

Jan Fog boede selv i villaen fra 1984 og frem til sin død i april.

Villaen er opført i 1920 af arkitekten Axel Maar som en del af landstedet Belvedere. Du kan se billeder af villaen i galleriet øverst i denne artikel.

Palævillaen ligger direkte ned til Øresund og har privat badebro og bådplads. Og den arkitekttegnede villa har 11 værelser og 150 kvadratmeter kælder og fremtræder ifølge salgsopstillingen ”med lyse grå pudsede facader, hvidmalede sprossede vinduer og tag med matte sorte tegl og indeholder 373 m² liebhaverbolig i 2 etager, udnyttet tagetage og 150 m² kælder”.

- En helt unik ejendom, der siden 1984 har været de smukke og inspirende private rammer for afdøde liebhavermægler Jan Fog, og som har stået model til logoet for Jan Fog´s succesfulde virksomhed, lyder det videre i opslaget.

Villaen indeholder desuden stor charmerende opholdsstue med pejs og udgang via fire smukke franske palædøre til fantastisk terrasse mod Øresund, bibliotek, TV-stue samt spisekøkkenalrum med svensk porcelænsovn.

Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, døde torsdag den 23. april omkring kl. 17:30, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent rask, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertigt interview med SE og HØR i marts.

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag den 23. april omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

Jan Fog blev bisat fra Klampenborg Kirke 2. maj. Han efterlod sig hustruen Charlotte Juul.

Sponsoreret indhold