Ibi tilbage på toppen: Reddet af musik

43-årige Ibi Makienok er tilbage på skærmen i Kanal 4-programmet ”Din sang”, som kan ses hver torsdag kl. 21 og genses i weekenden på Kanal 5.

43-årige Ibi Makienok er tilbage på skærmen i Kanal 4-programmet ”Din sang”, som kan ses hver torsdag kl. 21 og genses i weekenden på Kanal 5.

(Foto: Krestine Havemann/Kanal 4)

Lige nu toner smukke 43-årige Ibi Makienok frem i Kanal 4-programmet ”Din sang”, hvor hun hylder en række danskere, der ikke har haft en nem tilværelse.

En tjans, hun ikke kunne sige nej til.

– Efter mit sygdomsforløb har jeg det sådan, at mit arbejde skal give mening, og det synes jeg, det her program gør, så der var ingen tvivl, da jeg blev spurgt, fortæller Ibi til SE og HØR.

Musik er for TV-værten en vigtig faktor, når livet driller. Det var da også playlisten, der var årsag til, at Ibi ikke gik mentalt ned med flaget, da et dobbeltsidet nyresvigt var ved at koste hende livet.

– Jeg hørte meget musik, mens jeg var syg. Stilhed er ikke godt, for så kommer alle tankerne, og dæmonerne vælter ud af væggene, så jeg fyldte rummet med musik for at berolige sindet, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ibi Makienok.

– Det giver en naturlig empati at have været igennem sygehusvæsnet, som jeg har. Det er et plus, når man kommer ud og hører de her menneskers historier. (Foto: Mikael Rieck)

Bred smag

Ibi trak første gang i balletskoene, da hun var fem. Tiden som balletdanser lærte hende at holde af klassisk musik, men hendes smag har udviklet sig en del med tiden.

– I 90’erne var jeg en rigtig grungepige med hennafarvet hår, maxiskirts og Dr. Martens-støvler.

– Så begyndte jeg at høre hiphop, og nu har jeg lige været til Justin Timberlake-koncert og er helt oppe at køre over det.

Hvis Ibi selv skulle hyldes i ”Din sang”, er hun ikke i tvivl om, hvem der skulle spille.

– Nik & Jay. Det er glad festmusik, og så har de drenge altså bare noget på hjerte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ibi, Simon og Anakin Makienok.

– Anakin er helt vild med rock og spiller trommer. Jeg synes bare, det er noget larm. Simon hører hiphop, og det kan jeg også godt lide, så det kan vi heldigvis godt enes om. (Foto Thomas Laursen)

TV-værten har en meget bred smag, men det er ikke alle genrer, der kan få hende på dansegulvet.

– Jeg kan ikke lide rock. Det kan min søn, og jeg aner simpelthen ikke, hvor han har det fra, griner Ibi og fortæller, at det derfor kan være lidt af en udfordring at blive enige om bilradioen, når hele familien er på tur.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close