Nyheder9. august 2017

Ibi Makienok om kampen tilbage: Det går langsomt

– Det går langsomt ad helvede til, siger 42-årige Ibi Makienok om sin vej tilbage til topformen. Hun har i to år kæmpet med en hård nyresygdom.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/11242.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Solen finder et hul i skydækket og kigger forsigtigt frem. Og hvilket tidspunkt at gøre det på.

For i samme øjeblik træder Ibi Makienok ind på det store legeområde hos Flying Superkids.

Atter med den glød, vi alle husker hende for.

Gløden har dog været slukket for en stund hos den tidligere TV-værtinde på grund af to lange år med en nyresygdom, der har været svær at komme over.

Sygdommen fik Ibi Makienok til at holde sig væk fra rampelyset i en lang periode.

Og sygdommen har sat sine spor hos 42-årige Ibi Makienok (tidligere Støving, red.), som nu bare er glad for, at hun igen kan træne sig tilbage i topform.

– Det går langsomt ad helvede til, lød det fra atter funklende Ibi Makienok som dog ser lysere på tilværelsen end længe.

– At jeg overhovedet kan, når jeg tænker tilbage på, hvordan jeg havde det (under sygdommen, red.), det er ret vildt, siger hun med et smil til SE og HØR.

Den tidligere ”Paradise Hotel”-vært har hyret en personlig træner, som tæsker hende igennem et hårdt træningsprogram, der skal hjælpe hende tilbage til den form, hun havde før.

I slutningen af januar 2015 blev Ibi indlagt - dengang troede hun blot, at der var tale om slem influenza. Da hun endelig kom til lægen, viste det sig, at hun led af akut nyresvigt.

Akut nyresvigt er en sygdom, der er alvorlig, har Rizwan Butt forklaret, læge på afdelingen for behandling af medicinske nyresygdomme på Herlev og Gentofte Hospital, til SE og HØR.

Nyrernes funktion er at fjerne affaldsstoffer fra kroppen og regulere væske- og saltbalance. Så når nyrerne svigter, som Ibi Makienoks gør, ophober affaldsstoffer, salt og væske sig i kroppen og forgifter den.

Man kan opleve gener som træthed, kvalme, kløe, svækkede muskler og væskeophobninger i lunger og ben.

Men værst har det dog været, at Ibi Makienok og ægtemanden Siomen Makienoks ønske om at få et barn sammen er blevet voldsomt vanskeliggjort.

– Han vil gerne have børn. Det med nyrerne har sat os tilbage. Jennifer Lopez og Bodil Jørgensen giver mig håb. Det vil ikke være underligt, hvis jeg får et sæt tvillinger, når jeg er 46, lød det fra den smukke TV-vært i et interview på Radio24Syv. Ibi har i forvejen har sønnen Anakin fra et tidligere forhold, mens Simon ingen børn har.

Læs hele historien om Ibi Makienok i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

https://imgix.seoghoer.dk/instagram.png

Sponsoreret indhold