Nyheder11. december 2017

Ibi Makienok dropper julen

TV-værten fejrer ikke jul og rejser i stedet til varmere himmelstrøg
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trolls_dm-0047-2016.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Mens vi andre tæller ned til juleaften, og hvad det indebærer af andesteg, risalamande og gaver, så er der ikke meget julestemning at spore hos Ibi Makienok, 42.

TV-værten fortæller til Ekstra Bladet, at hun i år helt har valgt at droppe julen.

Red julestemningen med denne gave.

- Jeg holder ikke jul i år, afslører Ibi Makienok til Ekstra Bladet.

Der er dog en helt naturlig forklaring på, hvorfor der ikke bliver pakket gaver op og danset om juletræet hjemme i Makienok-husstanden.

- Min søn skal holde jul, men ham har jeg ikke i år, så vi har valgt at rejse væk, fortæller TV-værten, der danner par med fodboldspilleren Simon Makienok.

Ibis søn Anakin skal i år fejre jul med sin far, fodboldspilleren Tobias Grahn, mens hun og gemalen rejser til Maldiverne.

I weekenden afslørede Ibi Makienok, at hun på grund af sin kroniske sygdom må holde igen med juleguf som chokolade og nødder.

Ibi Makienok fik i 2015 dobbeltsidet nyresvigt. I dag er tilværelsen stadig langt fra den, hun var vant til. Det fortæller hun om til Ekstra Bladet.

Den 42-årige TV-vært må tage mange hensyn, så hun skåner sine dårlige nyrer.

- Jeg må ikke drikke så meget mere, fortæller Ibi Makienok til Ekstra Bladet, og det gælder ikke kun alkohol, afslører TV-stjernen:

- Det gælder al væskeindtag - også suppe og vand og sådan noget, lister hun op og tilføjer, at hun, når hun træner, skal tænke over, hvor meget vand hun får indenbords, da alt skal gennem nyrerne.

TV-stjernen, der privat danner par med fodboldspilleren Simon Makienok, beskriver, hvad der sker, hvis hun ikke tager sine forholdsregler:

- Det er lige som en affaldsskakt. Når den er fuld, flyder det over. Hvis det sker for mig, render det ind i blodbanerne. Det er skide farligt. Så det skal jeg tænke over hele tiden.

Specielt i juletiden er det svært at holde sig fra de fødevarer, der sætter hendes dårlige nyrer på overarbejde.

- Jeg må ikke spise mørk chokolade og nødder, siger Ibi Makienok til Ekstra Bladet, der også fortæller, at stress forværrer hendes sygdom.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den tidligere Paradise-vært blev indlagt den 29. januar 2015 på Bispebjerg Hospital og senere Rigshospitalet i København. Hun havde dobbeltsidet nyresvigt.

I et ærligt indlæg på hjemmesiden Organdonation-ja-tak.dk fortæller hun, hvordan de næste mange måneder stadig står slørede for hende.

- Dit liv, som du kender det, foregår nu i et fire gange fire meter hvidt, sterilt rum med biplyde og syge mennesker og et barn, der krammer dig oppe i sengen og grådkvalt spørger, hvornår du kommer hjem, for morfar er sød, men han synger ikke godnatsange eller læser eventyr med de samme sjove stemmer, erindrer hun.

Tiden på hospitalet var plaget af en masse usikkerhed.

- De vidste ikke helt, hvordan det ville gå med mig deroppe på Riget. De vidste ikke engang, hvordan jeg var blevet så syg. De undersøgte mig for madforgiftning, fordi Palermo er langt væk og har andre bakterier, for hepatitis, tuberkulose, kræft, fortæller tv-værtinden.

- Én læge sagde til mig, at jeg skulle forberede mig på at skulle have fjernet mine æggestokke, da de måske gerne ville give mig kemo i nyrerne, en sygeplejerske hintede, at det nok var en god idé at skrive et brev til min søn. Altså underforstået et testamente, skriver Ibi Makienok i indlægget.

I dag er hun kronisk syg. Nogle dage har hun slet ikke har energi til at komme ud af sengen.

- Jeg lever hver dag med håbet om, at jeg får en okay dag. Nogle er bedre end andre - så kan jeg smile og cykle lidt, gå ture og endda hygge med vin og selskab - andre dage har jeg ikke sovet om natten - og har ingen energi.

- Det eneste, som jeg formår, er, at glo op i loftet og følge den lille bitte revne, der går fra midten og ud til bogreolen, som vi skal have fikset, men som er langt nede på listen. Ligesom tusind andre ting, fortæller hun.

Som det ser ud nu, er en nyretransplantation ikke på tale - hun skal i stedet stadig passe på de to, hun har. Men en dag kan hun pludselig stå og mangle et organ. Derfor opfordrer hun folk til at tage stilling til organdonation.

- Tag snakken med dig selv og måske din familie eller ven - og mærk efter, om ikke også du kunne hjælpe andre, hvis uheldet var ude, skriver hun.

Sponsoreret indhold