Nyheder 30. maj 2017

Ferieramt Ibi: Rørt til tårer

Ibi Makienok blev rørt, da hun sammen med sin mand Simon Makienok og hendes søn Anakin besøgte en the-ceremoni i Japan.
Foto: Dan Mariegaard

 

De seneste år har været hårde for Ibi Makienok. Efter hun i 2014 holdt sit drømmebryllup med sin mand Simon Makienok, blev hun selv alvorligt syg med dobbelt nyresvigt og nærmest samtidig døde hendes svigermor pludseligt.

Men nu går det bedre for den 42-årige TV-vært, der har lært at leve med sin sygdom. Hun er derfor taget på ferie med sin mand Simon og hendes søn Anakin. Nærmere bestemt er de taget til Japan, hvor de både har oplevet Tokyo og Koyto.

[node:aller-related-content]

Det har været en yderst inspirerende tur for Ibi, der blev så rørt under en the-ceromoni, at tårene pressede sig på.

Vi har samlet et udsnit af Ibis ferieminder herunder.

- Ud kom geishaen iklædt rosa kimono og hvide strømper. Hun satte sig foran en kedel og en krukke med matcha-te i hjørnet. Det var som at se en dirigent i et stort orkester, som en astronaut i et rumskib, som en hjernekirurg. En fin og nøjagtig dans med hænderne.  Bevægelserne var så velovervejede, så rituelle, så perfekte at jeg fik tårer i øjnene, skriver Ibi på sin Instagram.

Idag prøvede vi noget som jeg har haft på min bucketlist i mange år. En vaskeægte Tea Ceremony udført i et lille gammelt te-hus inde midt i Happo-en Garden i Tokyo af en smuk ældre Geisha. Udenfor tehuset løb en lille kilde, hvor vi vaskede vores hænder og mund, og på en flad sten stillede vi vores sko. "Calm your Heart", sagde hun og lukkede øjnene. På sivmåtter og små puder sad vi med benene over kors indtil døren gled til side i en af rispapirsvæggene. Ud kom geishaen iklædt rosa kimono og hvide strømper. Hun satte sig foran en kedel og en krukke med matcha-te i hjørnet. Det var som at se en dirigent i et stort orkester, som en astronaut i et rumskib, som en hjernekirurg. En fin og nøjagtig dans med hænderne. Bevægelserne var så velovervejede, så rituelle, så perfekte at jeg fik tårer i øjnene. Først kunne jeg ikke helt placere mine følelser. Men efter et stykke tid, mens hun gjorde teen færdig, ramte det mig. Jeg blir rørt når mennesker gør sig umage. Jeg bliver rørt når folk udviser dedikation og indlevelse. Det hele var så enkelt og så alligevel så intenst og meningsfyldt. Duften af cedartræ fra tehusets tag og den nylavede te i koppen sendte mig til et sted langt tilbage i tiden. Efter ceremonien, hvor vi også nød små japanske kager og slik til teen, skulle vi selv prøve. En helt fantastisk oplevelse som jeg elskede fra ende til anden. #happoen #happoengarden #teaceremony #tokyo #geisha #beautifulday #calm #innerpeace 🍵🍵🍵🙏🎋⛩Calm Your Heart ❤️

Et opslag delt af Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) den

Mine diamanter💎💎#kimonobanden #family #shinjuko #bedbugs #love #modernfamily #tokyo

Et opslag delt af Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) den

Shibuya Crossing ✖️

Et opslag delt af Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) den

 

 

 

Sponsoreret indhold