Nyheder8. december 2015

Ibi Makienok blev mobbet på arbejdspladsen

Ibi Makienok har i mange år været vært på flere forskellige TV-programmer, og hun er ikke i tvivl om, at man skal være en hårdhudet drengepige for at overleve i den TV-branche, hvor tonen ofte er meget hård.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-96139.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I daginstitutioner, på skoler og i store kampagner og TV-programmer prøver vi at lære børn, at man ikke må mobbe.

Men på arbejdspladser blandt voksne mennesker kan de hårde drillerier også være et problem.

Da Ibi Makienok for nyligt gæstede radioprogrammet "Pressen på P3" faldt samtalen blandt andet på den hårde tone, der hersker på mange arbejdspladser, og som den kønne TV-værtinde også selv har oplevet.

- TV-branchen kan godt have en hård tone og være meget sarkastisk. Når jeg har været på produktioner, er der flest mænd, og så skal jeg lige love for, at man ikke skal rende og være en prinsesse. Man skal være lidt af en drengepige, og man skal ikke være sart, hvis man vil have det hele til at glide lidt nemmere. Ellers får man det at vide, fortalte Ibi Makienok i radioen.

Og den tidligere "Go' Morgen Danmark"-vært, der for tiden er sygemeldt fra skærmen på grund af alvorlig nyresvigt, er ikke i tvivl om, på hvilken TV-produktion hun synes, tonen har været hårdest.

- Det "værste" sted er Nordisk Film. De er skide søde. Der er bare en virkelig hård tone derude. På Natholdet pisser de jo virkelig i egen gård. Hele det år, jeg lavede "Go' Morgen Danmark", tror jeg ikke, der var en én uge, hvor jeg ikke blev svinet til i Natholdet, og det bliver jo lavet lige ved siden af. (Både "Natholdet" og "Go' Morgen Danmark" har redaktion på Nordisk Film i Valby, red.) Det er sådan set sjovt nok. Men det kan også være ret hårdt, for det er jo egentlig, at man bliver offentligt mobbet.

Ibi Makienok er dog hårdhudet, selvom hun synes, det kan være svært at sige fra over for den hårde tone på arbejdspladsen.

- I starten kan jeg huske, jeg undrede mig over det, for det er jo egentlig ret vildt. Jeg tænkte, "wauw, den er hård". Man skulle lige tage et ekstra skjold på, når man skulle på arbejde. Men det kunne jeg heldigvis godt. Jeg er opdraget med en sarkastisk far, så jeg har været vant til det der med at skulle påføre mig et skjold engang imellem eller rulle med på vognen. Det er hårdt at være den, der stiller sig op og siger, "nu synes jeg, tonen er for hård, og vi taler for grimt".

Som bekendt er Ibi Makienok lige nu sygemeldt på grund af nyresvigt.

I denne uges SE og HØR, der udkommer onsdag, kan du læse endnu mere om TV-værtindens kamp mod sygdommen.

Læs blandt andet:

- Ibi: Jeg kastede blod

- Læge: Så alvorlig er Ibis sygdom

- Pludselig dødsfald i familien

https://imgix.seoghoer.dk/sh50_forside_0.jpg
 (Fioto: SE og HØR)

Sponsoreret indhold