Nyheder 2. juli 2014

Brian Holm tiltalt for at sexkrænke 7-årig: Sådan forløb dagen i retten

Ifølge anklageskriftet trak cykelstjernen bukserne af pigen
Af afCykelstjernen Brian Holm har hele onsdag siddet på anklagebænken i Retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en pige på syv år under en episode natten til 26. april.

Den tidligere cykelrytter ankom omkring halv ti til retten iført cowboybukser og en lyseblå skjorte, og Brian Holm svarede roligt og fattet på alle spørgsmål, blandt andre de spørgsmål som senioranklager Jakob Buch-Jepsen havde.

Brian Holm fortalte i Retten på Frederiksberg, at han havde drukket cirka en flaske vin samt seks-syv drinks den pågældende aften, 26. april, og at der derfor er huller i hans hukommelse fra aftenen og natten.

- Jeg var fuld, sagde Brian Holm.

LÆS OGSÅ: Her er Brian Holms forklaring

LÆS OGSÅ: Her er anklagen mod Brian Holm

Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør havde været til fest og kom hjem til sin bolig på Frederiksberg sent om natten. Her gik ind i sit og konens soveværelse, hvor hans datter og den 7-årige pige lå og sov, fordi han skulle have fat i sin arbejdstelefon, en iPhone med hvidt cover.

Han fortalte, at han kravlede op i sengen i det hjørne, hvor pigen lå, fordi telefonen var lagt der.

- Da jeg flytter pigen, kan jeg have rørt hende på numsen, men ikke på en seksuel måde, forklarede Brian Holm fattet og tilføjede:

- Jeg har ikke ligget så længe med telefonen. Sengen begynder at gynge, og jeg går ud på toilettet og kaster op.

Efterfølgende forlod han værelset for at sove sin brandert ud i sønnens værelse.

Efter Brian Holm havde forklaret sig i retten, kom turen til den 7-årige piges forældre.

Begge forældre var tydeligt berørte, da de skulle genfortælle datterens forklaring fra den pågældende nat i april.

Specielt faderen var påvirket; hans stemme knækkede flere gange, mens han forklarede, at familien Holm var deres "andet hjem":

- Man havde i første omgang lyst til at gå til politiet, men vi taler om et venne-par, som vi elsker. Vi elsker jeres børn, Brian, og det er kraftedeme svært at gå til politiet i den situation, sagde faderen, mens han kiggede på Brian Holm:

- Vi taler om en syvårig pige, og det er uoverskueligt at forestille sig konsekvensen, hvis pressen går i gang med at omtale Hr. Holm i denne her sammenhæng.

Moren var specielt påvirket, da hun skulle genfortælle episoden, hvor hendes 7-årige datter gjorde hende opmærksom på, at "der var sket noget" om natten, 26. april:

- Hun (datteren, red.) sagde til mig: "Mor, der er sket noget helt forfærdeligt. Jeg skal snakke med dig.", forklarede moren i Retten på Frederiksberg.

Moren besluttede herefter at sætte sin mobiltelefon til at optage datterens forklaring - den 16 minutter lange lydfil blev afspillet onsdag i retten.

I lydfilen kunne man høre den 7-årige pige sige, at "Brian tog mine bukser af og kiggede på min tissekone".

Den 7-årige pige græd og var usammenhængende på lydfilen.

- Han havde også taget dynen af. Jeg gider ikke mere. Han var ikke fuld mere. Han sagde, det var noget jeg drømte. Men jeg havde åbne øjne, fortalte pigen til sin mor, som derefter fortalte sin datter, at "dette er en meget alvorlig ting at sige".

Pigen svarede:

- Det er rigtigt, men jeg vil bare have billederne i mit hoved til at forsvinde!

- Han tog billeder, men dem slettede vi i morges.

- Jeg ville ønske, jeg ikke havde sovet der. Jeg gider aldrig mere! sagde pigen på lydfilen.

Kort efter kan man høre moren sige, at de "bliver nødt til at fortælle det til far også".

- Vi skal nok passe på dig. Vi skal nok hjælpe dig igennem det her, tilføjede moren.

Datteren svarede:

- Du må sige det til ham. Jeg gider ikke. Og du skal sige det på engelsk, for ingen må høre det.

I dagene efter episoden sov den 7-årige pige meget og var ked af det, fortalte moren i Retten på Frederiksberg.

Om mandagen, hvor pigen har været i skole første gang episoden, var hun ked af det, da hun kommer hjem. Onsdag aften ved puttetid brød hun sammen.

Onsdag aften bryder pigen ifølge moderen sammen, da hun skal puttes. Det er faderen, der ligger med hende for at få hende til at falde i søvn, hvilket har været nødvendigt siden hændelsen.

Moren spurgte datteren: - Hvad tror du, der var sket hvis han havde spredt dine ben

Pigen svarede: - Så tror jeg, han havde kysset min tissekone.

Ifølge moren var det dét, der fik familien til at gå til politiet.

Lidt over kl. halv fem onsdag eftermiddag gik anklageren i gang med sine afsluttende bemærkninger i sagen.

- Vi har belastende beviser mod Holm. Der kan næsten altid rejses tvivl. Men kun rimelig tvivl om væsentlige punkter i sagen skal komme tiltalte til gode. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at beviserne i denne sag er større end mange andre sager om krænkelser af børn, udtalte anklageren blandt andet, inden han sagde, at han krævede en straf på mindst 50 dages fængsel til Brian Holm.

Omkring en time senere, kl. circa 17.30, var det forsvarerens tur.

- Intet i hans liv peger på en seksuel tiltrækken mod børn. Ifølge anklageren skulle han være overmandet af en enkeltstående trang, mens familien lå og sov. Det er åbenlyst, at der må ske en frifindelse, forklarede forsvareren , der påpegede, at denne sag har mange alvorlige konsekvenser.

- Det er et skrækeksempel på, hvordan et fjer kan bliv til fem høns.

Lige omkring kl. 19.00 sluttede det lange retsmøde. Dommeren afsluttede med at fortælle, at Brian Holm som tiltalt havde ret til at få det sidste ord. Det afslog han.

Der falder dom i sagen i morgen torsdag.

Husk at følge med på SE og HØRs hjemmeside i morgen.

Sponsoreret indhold