Nyheder4. oktober 2018

Kim Larsen bisættes i dybeste stilhed Hyldes af hele Danmark imens

Den folkekære skuespiller bisættes i absolut stilhed og helt privat – imens er der arrangeret flere kæmpe mindekoncerter og optog for den kendte spillemand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_front_1.jpg
 (Foto: Aller Media)

Kim Larsen kunne tryllebinde hele Danmark med sine tekster – og kunne få stor som lille til at stime sammen til sine altid udsolgte koncerter og skråle med på ”Jutlandia”, ”Kvinde min” og ”De smukke unge mennesker”.

Men når han drager ud på sin sidste rejse og bisættes, bliver det kun med deltagelse fra hans allernærmeste.

For selv om Kim Larsen på mange måder var Danmarkseje, var han også bare en sky spillemand, der ikke brød sig om berømmelsens skarpe lys. Når sidste sang var spillet og koncerten forbi, var Kim bare Kim.

Derfor bliver hans sidste rejse – hans bisættelse – også kun for de allernærmeste: Hans familie, der tæller de seks børn, samt hustruen Liselotte, som han blev gift med i 2001.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_skanderborg.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Kim Larsen døde 72 år gammel søndag den 30. september 2018. Foto: Aller Media

Hvilke sange, der skal spilles under bisættelsen, ved kun familien. Mange af Kim Larsens sange havde en kristentro mellem linjerne, og man kan derfor spørge sig selv, om han har valgt, at der til bisættelsen skal synges typiske begravelsessalmer? Det kunne være salmer som disse:

"Altid frejdig, når du går"

"Blomstre som en rosengård"

"Dejlig er jorden"

"Den signede dag"

"Jeg er træt og går til ro"

"Nu falmer skoven"

"Se nu stiger solen"

"Under dine vingers skygge"

En sang kommer der med sikkerhed ikke til at blive sunget – ej heller selv om sangen er en af de mest brugte under bisættelser og begravelser herinde.

”Om lidt” skrev Kim Larsen sammen med Leif Sylvester Petersen. Sangen blev brugt under showet Cirkus Himmelblå i 1985. ”Om lidt” var den afsluttende sang, som publikum "gik hjem på" og var aldrig tiltænkt som en salme.

Alligevel er den i dag en af de sange, der bliver brugt allermest ved bisættelser og begravelser.

Den kommer dog ikke til at blive spillet ved Kim Larsens egen bisættelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_3_1.jpg
 (Foto: Aller Media)

- Øl, fisse og hornmusik – det er en vigtig ting. Og så et Fadervor en gang om måneden, når man har syndet lidt for meget, sagde Kim Larsen engang. Foto: Aller Media

Kim Larsen havde intet imod, at sangen blev brugt som salme. Det fortalte han, da han for nogle år siden blev interviewet af præst Søren E. Jensen til DR-radioprogrammet "Folk og kirke".

Kim Larsen svarede slet og ret "aldrig i livet," da præsten spurgte ham, om han kunne tænke sig, at ”Om lidt” blev spillet til hans egen bisættelse.

Faktisk ønskede han sjældent at høre sin egen musik. På sin stambar i Odense, Lørups Vinstue, blev Kim Larsen-sange altid gemt væk til når Kim Larsen ikke sad på sin stamstol i hjørnet med en bajer i hånden og en smøg i kæften.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_4.jpg
 (Foto: Aller Media)

Da Kim Larsen som syv-otte årig havde spurgt sin morfar om, hvorvidt Gud fandtes, svarede morfaren filosofisk: Altså hvis du tror på, han findes, så gør han. Hvis du ikke tror på det, så gør han måske alligevel. Foto: Aller Media

Mens Kim Larsen og familien har ønsket, at bisættelsen foregår i absolut stilhed og helt privat, er Danmark i gang med at forberede flere store hyldester til spillemanden, der døde søndag efter længere tids sygdom.

Flere steder i landet vil han blive hyldet flere steder i Danmark – særligt i weekenden. Fredag er det et mindeoptog i København til ære for musikeren.

Optoget i København begynder fredag d. 5. oktober 2018 klokken 18.00 fra Sofiegården, hvorefter de op mod 8.000 deltagere går over Langebro med endestation på Rådhuspladsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kim Larsen med sin mor og Liselotte Kløvborg.
Kim Larsen sammen med sin mor Eva, der døde i 2014, og sin hustru Liselotte. Foto: Aller Media
 Foto: Aller Media

Kim Larsens mor Eva døde som 96-årig i 2014. Her ses hun med Larsens sidste hustru, Liselotte. Foto: Aller Media

Søndag vil Rådhuspladsen også danne ramme om en Kim Larsen-hyldestkoncert. Det er DR, der har arrangeret koncerten, hvor flere stjerner vil fortolke Kim Larsen-sange.

Også i Odense er der planlagt et mindeoptog, der foregår fredag. Her vil man med fakler gå fra Amfipladsen mod Sortebrødre Torv ved Lørups Vinstue, som jo var Kim Larsens stamværtshus.

Undervejs vil man gøre et lille ophold på Flakhaven, hvor klokkerne i Odense Domkirke vil ringe til ære for Kim Larsen.

Efter ankomsten til Sortebrødre Torv vil optoget i fællesskab synge "This is my life" og "Om lidt".

Optoget slutter med 1 minuts stilhed.

Sponsoreret indhold