Nyheder26. oktober 2018

Daniel Svensson overlevede kræft to gange: - Hvis jeg går bort, er det jo ikke synd for mig

Den tidligere professionelle håndboldspiller og "Vild med dans"-deltager fik i 2012 konstateret lymfekræft og måtte i 2016 atter tage kampen op mod den frygtede sygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/damiel_svensson_tsl_20181025_0079.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Daniel Svensson, 36, har kæmpet mange kampe på håndboldbanen, men den største kamp har været mod lymfekræft, som han fik konstateret i både 2012 og 2016.

Nu kan håndboldkommentatoren kalde sig kræftfri, og han fortæller om sit forløb i foredraget "Der er kun dage".

Forleden besøgte han i anledning af "Knæk Cancer"-kampagnen Aller Media, et mediehus som SE og HØR er del af, for at fortælle om sin kamp mod kræft.

- Det betyder så meget at få lov til at komme ud og påvirke nogle folk og fortælle, hvordan jeg har haft det og så se reaktionerne. Forhåbentlig er der nogen, der kan tage noget med sig derfra. Så ville jeg være rigtig glad, hvis jeg kan påvirke mennesker til at turde være åbne eller turde snakke følelser eller se anderledes på det liv, de lever, fortæller Daniel Svensson efterfølgende til SE og HØR.

I foredraget fortæller han om, hvordan han måtte sætte sin karreriere som professionel håndboldspiller på pause for at gå i kemobehandling.

Han fortæller også om, hvordan hans daværende kæreste Julie og hans forældre reagerede på forløbet - som de altså måtte igennem hele to gange, før han kunne erklære sig kræftfri.

- Der er nogen, som slet ikke er berørte af kræft, der finder ud af: "Okay, det kan godt være, de ikke har det så hårdt, fordi de knækker en tand og skal tandlægen næste fredag. Tingene bliver sat i relief, fortæller håndboldkommentatoren om de mange reaktioner han møder, når han er ude at holde foredrag.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/daniel_svensson_tsl_20181025_0034.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Daniel Svensson holder foredrag om de to kræftforløb, som han har overlevet. Foto: Thomas Laursen

I sommer afslørede den tidligere professionelle håndboldspiller, at han var blevet single - og en stor årsag til bruddet var kræftforløbet, som Daniel Svensson var igennem.

- Det er jo paradoksalt, for mange siger: "Hvis I kunne klare det, ville I kunne klare alt, fortæller han om bruddet.

- Julie blev påvirket i en grad, hvor hun gerne ville tage det mere roligt, ikke have så meget fart på. Hvor jeg blev påvirket i den modsatte retning af en form for frygt for, at det kom tilbage, forklarer han yderligere.

- Jeg fik pludselig nogle muligheder jobmæssigt med at få en karriere, jeg måske ikke have troet, jeg kunne. Få chancer som at være med i "Vild med dans", blive direktør i en børnefond, blive fast håndboldkommentator, holde foredrag, skrive en bog. Jeg kunne pludselig mærke at kæmpe brændstof til livet og bare ville det hele på én gang og være afsted 60 timer om ugen. Og det er svært at forene. Så vi ville simpelthen to forskellige ting, erkender Daniel Svensson, der dog stadig er gode venner med sin ekskæreste Julie.

- Vi ved begge to, at vi vil have hinanden i livet resten af tiden, fordi det har betydet så meget, det vi har været igennem. Vi havde et forhold på syv år med to kræftsygdomme. Der vil altid være et venskab. Fordi vi mistede kæresteforholdet, så betyder det ikke, vi mister venskabet, slår han fast.

Svenssons nye "brændstof til livet" har også gjort, at han efter 13 år er flyttet tilbage til København, hvor hans familie bor. Han ville gerne tilbringe mere tid med sine forældre, der er gået på pension, og se sin nevø på snart to vokse år op på helt tæt hold.

- Frygten for lige pludselig at skulle miste, ikke at være der. Jeg har jo altid sagt, at hvis jeg går bort, er det jo ikke synd for mig, fordi så er jeg væk. Så er det synd for min familie og mine venner, der står efterladt tilbage med et afsavn, og det er klart, at det er nogle svære snakke, nogle svære spørgsmål. Hvordan ville de egentlig have det, hvis jeg ikke var her mere?, lyder det fra håndboldhugget.

I næste uges SE og HØR kan du læse mere om Daniel Svensson, der fortæller om sin kærlighedsliv, fremtiden og børn.

Sponsoreret indhold