Nyheder3. juli 2018

Daniel Svensson starter forfra: Daniel Svensson siger job op og flytter til København

Efter 13 år væk fra familien og København, har 36-årige Daniel Svensson besluttet at flytte tilbage til barndommens gade på Nørrebro
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/16.1.11674635.jpg
 Foto: All Over Press

Det er ikke hvilken som helst gade, Daniel Svensson har valgt at slå sig ned i, når han river teltpælene op i Aalborg og vender tilbage til København, hvor han er født og opvokset.

- Den lejlighed, jeg har købt, er ved siden af den lejlighed, jeg blev født i. Det er ikke i samme opgang, men opgangen ved siden af, så der er kun en væg imellem dem, fortæller håndboldspilleren til SE og HØR.

Daniel flytter ind i lejligheden alene, efter han og kæresten Julie, tidligere på året valgte at gå fra hinanden.

Flytningen til København betyder også, at han har sagt sit job op som direktør for børnefonden CoolUnite i Aalborg, der har til formål at samle penge ind til syge og udsatte børn.

- Jeg har været glad for at være med til at bygge børnefonden op og stifte bekendtskab med de udfordringer, der er med at stifte en fond. Det har været rigtig lærerigt. Men i og med, at jeg flytter til København, så føler jeg ikke, at jeg kan være dedikeret nok i arbejdet som direktør, siger ”Vild med dans”-deltageren, der sidste år dansede sig til en tredjeplads sammen med Karina Frimodt i det populære TV2-program.

Daniel Svensson har selv haft sygdom tæt inde på livet, da han i to omgange har kæmpet mod og vundet over kræft. Derfor vil han heller ikke slippe arbejdet med CoolUnite helt.

- Jeg overgår til en ambassadør-rolle, men det skal ikke længere være mig, der sidder med styretøjet, forklarer Daniel Svensson, der begyndte på jobbet sidste år, efter han havde indstillet sin håndboldkarriere.

Ønsket om at flytte tilbage til København skyldes, at han vil tættere på sin familie, efter han i 13 år har flyttet i takt med, at han skiftede klub i sin håndboldkarriere.

- Jeg har igennem en længere periode kunne mærke, at der er noget der trækker mig tilbage til København. Jeg har forældre, der er gået på pension, som jeg gerne vil bruge mere tid med.

- Jeg har også fået en nevø, som er halvandet år. Jeg kommer til at bo fire opgange fra dem, og min søster bor 500 meter derfra. Det bliver ligesom at komme hjem til familien og have tid til at se dem, fortæller Daniel som også glæder sig til at vende hjem til sine barndomskammerater.

Hvad hans arbejdsliv fremover kommer til at indeholde, kan kun fremtiden vise.

- Jeg har ikke noget job og har ikke noget i sigte. Fremtiden er helt åben, og jeg synes, det er en god måde at komme til København på. Jeg er klar til at tage imod nye udfordringer og vil bruge god tid på at finde noget, jeg brænder for, siger Daniel Svensson, som fortsat vil være tilknyttet TV2 som håndboldkommentator og holde foredrag om sin kræftsygdom og den bog han har udgivet om sygdomsforløbet.

En ting er dog sikkert.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage til København, jubler Daniel Svensson.

Sponsoreret indhold