Nyheder2. maj 2017

Åbent kraniebrud: "Hjem til gården"-Jacob tæt på at dø fire gange

Jacob Grum-Schwensen, der for tiden er aktuel i det populære TV 2-program ”Hjem til gården”, var som 21-årig involveret i en alvorlig trafikulykke, der var tæt på at koste ham livet. Han pådrog sig blandt andet et kraniebrud og blev hastet med helikopter til først Hillerød Hospital og senere Rigshospitalet, hvor han måtte hasteopereres i hjernen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jacobb_foto_lotta_lemche_tv_2.jpg
 Foto: Lotta Lemche/TV 2

Lige nu har han stor succes som den handlekraftige og beslutsomme beboer i ”Hjem til gården”, hvor han sammen med andre skal drive en gård uden moderne hjælpemidler.

Og 49-årige Jacob Grum-Schwensen er bestemt ikke i tvivl om, hvor hans stålfasthed stammer fra. Som ung var han nemlig overordentlig tæt på at miste livet, efter at han kørte galt, mens han læste til reserveofficer.

Til TV 2 fortæller Jacob, at han ikke husker selve ulykken, der blandt andet kostede ham et åbent kraniebrud og en hjernerystelse.

Men han husker tydeligt de næste par dage, hvor han først blev overført fra Esbjerg Sygehus til Hillerød Sygehus – og derfra i al hast til Rigshospitalet, fordi hans tilstand pludselig blev forværret.

Hans bror – der på det tidspunkt læste medicin – opdagede nemlig, at Jacob ikke var i stand til at smile. Derfor blev han hastet på Rigshospitalet, hvor lægerne konstaterede, at en blodåre var sprunget op og var begyndt at bløde under hjerneskallen. Derfor var Jacob ikke i stand til at smile.

Jacob blev hasteopereret og bagefter fortalte lægerne, at han havde været tæt på at dø hele fire gange.

Først og fremmest på grund af selve ulykken, men også på grund af blodtabet, den komplicerede operation og det store tryk, der opstod i hjernen på grund af den sprængte blodåre.

- Det går op for mig, at jeg skal sætte pris på livet. De fleste mennesker bliver måske 30 år, før de går fra at tænke ’hvis jeg dør’ til ’når jeg dør’, siger Jacob til TV 2 og tilføjer:

- Men den ændring kom til mig som 21-årig, hvor det gik op for mig, at det er et spørgsmål om, hvornår jeg dør.

Ulykken har fået Jacob til at forfølge sine drømme, og det har blandt andet ført ham til ”Hjem til gården” og Val-d'Isère, hvor han i øjeblikket driver et dansk hotel.

Sponsoreret indhold