Ærlig Ghita Nørby: Her er de sværeste perioder i mit liv

Ghita Nørby

Ghita Nørby

(Foto: Kaspar Wenstrup)

84-årige Ghita Nørby har brilleret på både teater- og filmscenen i næsten hele sit liv. Hun har spillet med i over 80 film og har høstet utallige priser og roser for sit talent.

Privat har hun også oplevet lidt af hvert. Igennem sit liv har hun været gift og skilt flere gange. Først til Mogens Garth-Grüner, derefter Dario Campeotto, så Jørgen Reenberg og senest Sven Skipper.

I et interview med ALT for Damerne fortæller skuespillerinden, at netop skilsmisserne har været nogle af de sværeste perioder i hendes liv.

Det samme siger hun om de to kræftdiagnoser, hun har kæmpet mod.

I 1993 fik hun konstateret kræft i underlivet, og i 2010 fik hun fjernet venstre bryst på grund af brystkræft.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ghita Nørby og Svenn Skipper er gået fra hinanden - igen.

Ghita Nørby og Svenn Skipper gik fra hinanden - igen - i december sidste år. Foto: Aller Media

- Jeg har været ramt af kræft to gange i henholdsvis underlivet og brystet, og de forløb var tunge. Der er en ensomhed ved at være alvorligt syg – uanset hvor mange søde og omsorgsfulde mennesker, der er omkring en, siger Ghita Nørby i interviewet med Alt for damerne, hvor hun altså også nævner sine skilsmisser som svære perioder i livet:

- Mine skilsmisser har selvfølgelig også været forbundet med sorg, selvom jeg ærligt og med eftertryk kan sige, at jeg intet fortryder. Jeg har ikke evnet at have det samme menneske ved min side fra start til slut, og det kan der være et vist vemod over, nu hvor jeg er så gammel, som jeg er, men det kunne ikke være anderledes. Og jeg har ikke afskrevet kærligheden. Sandsynligheden for, at jeg møder en ny mand og en ny forelskelse er ikke stor, men jeg lever, sanser og trækker mit vejr, og så længe jeg gør det, er alt vel muligt, fortæller den prisvindende skuespillerinde.

Ghita Nørby og Svenn Skipper blev skilt i 2011, men fandt sammen igen et par år senere. I begyndelsen af december sidste år kom det dog frem, at de igen var gået hver til sit.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close