Her er de mest indbringende danske julesange

Rasmus Seebach har slået danske juleklassikere som \

Rasmus Seebach har slået danske juleklassikere som "Jul Det' Cool" og "Let Love Be Love" af pinden.

Foto: Thomas Laursen

For tiden brager julemusikken ud af højtalerne i indkøbscentre, stormagasiner og i de danske hjem, og det kan kunstnerne bag mærke på pengepungen. 

Koda, der sikrer betaling til komponister og sangskrivere, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum, har opgjort de mest indbringende danske julesange fra sidste jul, og her må juleklassikere som MC Einars "Jul Det' Cool" og Remee og co.'s "Let Love Be Love" se sig slået af Rasmus Seebach. 

Hans sang "Lille Store Verden", der var titelsang til TV 2's julekalender "Juleønsket", fra 2015 er nemlig den mest indbringende danske julesang. 

Kom i total julestemning med denne gave.

Gulddreng høster en overraskende sølvmedalje på Kodas liste, og det skal ifølge Koda tilskrives den stigende brug af streamingtjenester. 

Ifølge Kodas tal stod streaming nemlig for kun en femtedel af indtjeningen på julenumre spillet i 2014, mens tallet i 2016 var steget til en tredjedel. 

- "Guld Jul" er endnu et godt eksempel på streamingtjenesternes betydning for både musikforbruget og musikskaberne. Historisk set har det være radio og TV, der stod for at være "gatekeepere" og udvælge den musik, der kom ud til danskerne, men "Guld Jul" og årets julehitliste i det hele taget er endnu et eksempel på en større tendens i branchen: Nemlig at gatekeeper-rollen i dag også indtages af den enkelte musikforbruger, og det skaber mere dynamik i markedet - på godt og ondt, siger direktør i Koa, Anders Lassen, i en pressemeddelelse.

Se hele Kodas julehitliste her: 

1. Rasmus Seebach - Lille Store Verden

2. Gulddreng - Guld Jul

3. Mads Langer - I En Stjerneregn Af Sne

4. Thomas Helmig & Søs Fenger - Når Sneen Falder

5. MC Einar - Jul Det' Cool

6. Drengene fra Angora - Jul I Angora

7. Cisilia feat. Hasan Shah - Kold December

8. Juice, SOAP, Christina Undhjem & Remee - Let Love Be Love

9. Noah - Tag Mig Tilbage

10. Karen Gardelli - Alletiders Jul

Selv om MC Einar indtager en femteplads som den mest indbringende julesang, så er det dog ikke mange penge, MC Einar ser til. 

MC Einar skrev ”Jul Det' Cool” i 1987 sammen med Nikolaj Peyk, som også er kendt fra Østkyst Hustlers. I 2013 fik sangen guld for 900.000 streams, men Einar med det borgerlige navn Einar Enemark, tjener ikke mange penge på sangen.

Det meste af betalingen, kaldet royalties, går nemlig til kunstnerne bag julemelodien i sangen, som MC Einar har lånt fra en gammel amerikansk julesang fra 1963.

Se Rasmus Seebachs "Lille Store Verden" i videoen:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close