Nyheder13. september 2016

Henrik gad ikke svigerindens fødselsdag: Svigter Margrethe igen

Prins Henrik viste atter, at han ikke er meget for familiære begivenheder, da han udeblev fra dronning Anne-Maries 70-årsfest

Henrik svigter margrethe

Termometeret viste over 35 grader i Grækenland, da dronning Margrethe forleden fejrede sin søster Anne-Maries 70-års fødselsdag. Med andre ord perfekte vejrforhold for den solskinshungrende prins Henrik, som normalt benytter enhver lejlighed til at drage sydpå.

Men ak. Ganske ydmygende for Margrethe lod Henrik på ny sin hustru i stikken – og majestæten måtte atter en gang tage alene af sted for at mødes med familien, som ellers stimlede sammen fra nær og fjern. Det, til trods for at der ikke stod trælse officielle pligter på programmet – men ren og skær fejring af Henriks svigerinde, som prinsen har kendt, siden han giftede sig med Margrethe i 1967. Afbuddet er blot det seneste i rækken af flere betydningsfulde udeblivelser fra pensionistprinsen. Det begyndte sidste forår, da en sygdomsramt prins meldte afbud til Margrethes 75-års fødselsdag – 48 timer senere var han dog helt på dupperne i Venedig.
Senere på året meldte han fra, da svenske prins Carl Philip blev gift i juni 2015 med Sofia Hellqvist, og for bare fem måneder siden måtte Margrethe igen gå solo, da hendes fætter, Sveriges kong Carl Gustaf, fyldte 70 år. Den 82-årige prins har altså tydeligvis besluttet sig for, at det er slut med de store royale familiesammenkomster. Ifølge kongehusets kommunikationschef Lene Balleby havde Henrik dog en grund til ikke at dukke op i syden. – Prins Henrik har haft sine egne aktiviteter i forbindelse med dragesejladserne i Danmark, siger hun til SE og HØR. Aktiviteter, der bl.a. bød på en festlig reception for sejlere på kongeskibet Dannebrog – endda på selve Anne-Maries 70-årsdag.

Sponsoreret indhold