Nyheder13. april 2017

Gældsat alkoholiker: Henriette Zobels nedtur

- Jeg er alkoholiker. Jeg erkender, at jeg ikke kan tåle at drikke, fortalte Henriette Zobel i retten, da hun onsdag den 5. april fik dom i en sag om spirituskørsel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sd-960988.jpg
 (Foto: All Over)

I sidste uge blev den 54-årige jetset-dronning Henriette Zobel idømt 20 dages betinget fængsel, pålagt alkoholafvænning, frakendelse af kørekortet i tre år, tilsyn af Kriminalforsorgen, beslaglæggelse af en bil, en bøde på 7000 kr. samt betaling af sagens omkostninger.

Dommen faldt som følge af en episode fra maj sidste år, hvor hun blev stoppet af politiet med en tårnhøj promille på mindst 2,26.

Jetset-dronningen fortalte i retten, at hun efter episoden var taget til England for at blive behandlet for sit alkoholmisbrug.

- Jeg er alkoholiker. Jeg erkender, at jeg ikke kan tåle at drikke. Jeg angrer og er ked af, hvad der er sket, fortalte Henriette Zobel, som også afslørede, at hun for 20 år siden var under behandling for sit misbrug – hun var ædru de næste14 år.

Da dommeren i retten skulle beregne bøden, blev der fremlagt tal, der ville få mange kontanthjælpsmodtagere til at protestere mod systemet.

Henriette Zobel anslog, at hun i 2016 havde haft en bruttoindkomst på 150.000 kr. – altså cirka 12.500 kr. om måneden før skat.

Derfor blev bøden også ”kun” på 7000 kr.

Retssagen efterlader et billede af en kvinde, der lever et liv, som er lysår fra den glamourverden, hun var en del af, da hun sammen med eksmanden Peter Zobel boede i Vedbæk og havde tjenestefolk, luksusbiler og væltede sig i dyre rejser, festede med de kongelige og havde adgang til uanede mængder af penge.

I dag bor Henriette Zobel, der for fem år siden gik konkurs med sin modevirksomhed, i en lejlighed, som ejes af sønnen Nicolai. Selv ejer hun intet.

I fogedretten slås Henriette Zobel med Nordea Finans Danmark, som vil have de penge, hun lånte til at købe bilen, der nu er konfiskeret. Lånet fra 2014 lød oprindelig på 88.452 kr.

Læs hele historien om Henriette Zobel i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold