Efter spritdom: Henriette Zobel taler ud

Henriette Zobel lider af en ubeskrivelig skamfuldhed.

Henriette Zobel lider af en ubeskrivelig skamfuldhed.

Foto: All Over Press)

 
Jetsetteren Henriette Zobel blev i dag dømt for spritkørsel i Københavns Byret.
 
I maj sidste år blev hun anholdt af politiet efter at have banket sin sorte Suzuki Swift ind i en brun Ford Fiesta i det indre København.
 
[node:advert-in-body]
 
Henriette Zobel havde en promille på voldsomme 2,26 - en ganske voldsom brandert.
 
Hun havde oven i sit alkoholforbrug også indtaget et beroligende middel.
 
Den 54-årige kendis-kvinde blev frakendt kørekortet i tre år og blev idømt 20 dages betinget fængsel og skal som en del af dommen gå i alkoholbehandling.
 
I retten fortalte Henriette Zobel, at hun er alkoholiker.
 
For få minutter siden ytrede hun sig for første gang siden dommen i byretten.
 
- Jeg har været i retten idag og modtog min dom for spirituskørsel tilbage fra 7. Maj 2016, og jeg vedkender mig dommen, skriver Zobel.
 
Ulykkelig og skamfuld
- Jeg er dybt ulykkelig, skamfuld og har en skyld der ikke kan beskrives! Jeg angrer og beder om tilgivelse, skriver Henriette Zobel.
 
[node:aller-related-content:1]
 
Hun retter en tak til sin familie og venner og helt almindelige mennesker med alkoholisme, som har skrevet til hende på sociale medier.
 
- Tak til mine venner, familie og ikke mindst alle jer der har skrevet til mig på alle medier - som har samme sygdom som mig - alkoholisme - jeg er alkoholiker.........endnu engang tak til Jer der har haft mod til at skrive til mig og fortælle om Jeres historie - tak af hjertet og lad os sammen være sammen om at bryde det tabu det er at være at være alkoholiker/misbruger, skriver Henriette Zobel og slutter med at takke et behandlingssted, hvor hun har opholdt sig for at blive tørlagt alkoholiker.
 
Ud over de oven for nævnte elementer i dommen har Zobel fået konfiskeret sin bil og skal betale en bøde på 7.000 kroner.
 
[node:aller-related-content:2]
 
I retten fortalte hun, at hun havde været til fest natten før, hun bragede ind i Fiestaen.
 
- Jeg har drukket tre-fire glas hvidvin på dagen. Jeg har formentlig været påvirket fra natten, forklarede Henriette Zobel og hentydede til, at hun til festen havde indtaget stærkere drikke.
 
På selve dagen havde hun desuden indtaget beroligende piller mod angst.
 
- Jeg havde nok spist halvanden pille, forklarede Henriette Zobel fra sin plads i Københavns Byret.
 
Henriette Zobels ekskæreste Shriihenning Daverne, som ligesom Zobelogså er i mindfullnes-branchen, blev i øvrigt frakendt kørekortet i et halvt år i sidste uge.
 
Retten mente, at det er prisen for, at han i januar 2016 bakkede sin bil mod færdselsretningen københavnske Store Kongensgade og standsede, så baghjulet hvilede på en ældre dames fod.
 
Det betød, at kvinden vrikkede om og brækkede håndled og ankel.
 
Se Henriette Zobels opslag her:
 
[node:embeded-social-media:0]
 
[node:cta:52377]

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close