Nyheder22. februar 2018

Bubber og Peter Mygind: Helteduel

Klædt ud som superhelte mødtes de to ambassadører for Børnecancerfonden i et slag høvdingebold for at sætte fokus på børn, der kæmper mod kræft.
https://imgix.seoghoer.dk/bubber-og-peter-mygind1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Hørsholmhallen blev forleden indtaget af superhelte iført masker og kapper.

I anledning af den internationale børnekræftdag den 15. februar havde Børnecancerfonden arrangeret en høvdingebold-turnering, hvor kræftramte børn, deres familie og venner under slagordene ”børnekraft mod børnekræft” satte fokus på de 300.000 børn, der hvert år verden over rammes af kræft.

Ingen helt – kun heldig I spidsen for de to hold stod de to Børnecancerfonden-ambassadører Peter Mygind på 54 år og 53-årige Bubber, og de gav sig 100 procent på banen.

Dagens tema var superhelte, men hvornår føler de to ”høvdinge” sig mest heltemodige?

– Jeg føler mig ikke som en helt, men heldig. Jeg er heldig, at jeg kan være i en situation, hvor jeg kan hjælpe andre. De virkelige helte er de unger, der først må kæmpe mod en sindssygt uretfærdig sygdom og bagefter kæmpe sig tilbage til livet. Det kræver superhelteblod, og det har alle de her unger, sagde Bubber om de mange børn, der var samlet i hallen.

Artiklen fortsætter under billederne...

https://imgix.seoghoer.dk/bubber-og-peter-mygind1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Peter Mygind og Bubber var høvding for henholdsvis det blå og det røde hold, da Børnecancerfonden inviterede kræftramte børn, deres familie og venner til høvdingebold. (Foto: Thomas Laursen)

https://imgix.seoghoer.dk/bubber-og-peter-mygind.jpg
 Foto: Thomas Laursen
Alle tricks gælder, når guldet skal hjem, og Bubber endte da også med at høste et gult kort fra dommeren. (Foto: Thomas Laursen)
https://imgix.seoghoer.dk/bubber-og-peter-mygind-2.jpg

Bubber i dyb koncentration i et afgørende øjeblik. (Foto: Thomas Laursen)

Peter Mygind mener ikke, at man nødvendigvis skal fange forbrydere eller have store muskler for at være en superhelt.

– For ti år siden blev vores ældste søn overfaldet to gange på vej hjem fra skole, og vi blev ramt af stor sorg og afmagt, fortalte skuespilleren.

– Vi var i familieterapi, og der sagde vores ældste søn, som dengang var ni: ”Grunden til, at jeg råber så højt, er, at det gør min far også”. Og der kiggede jeg ind i mig selv. Jeg vil være en forælder, der lærer at sætte grænser, siger fra og siger stop, uden at jeg behøver at råbe højt, så det holdt jeg op med. Og det kræver lidt superkræfter at turde kigge ind i sig selv.

Se mere fra dagen i Hørsholmhallen i videoen:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Se flere billederne af Bubber og Peter Mygind i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold