Nyheder7. december 2021

Heller ikke: Forsvaret kan ikke hjælpe med at genskabe sms'er

Forsvarets Efterretningstjenestes metode til at genskabe tabte sms'er vil være den samme som politiets, vurderes det.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200309-110029-7-1920x1280we.jpg
 Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Politiets teknikere har gjort, hvad der kan gøres i forhold til at genskabe slettede sms'er i mink-sagen, lyder det fra Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

I en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet udtaler efterretningstjenesten, at den ville have fulgt samme metode, som Politiet har brugt.

- FE kan på det foreliggende grundlag ikke pege på yderligere undersøgelser, som kunne være iværksat for at fremfinde og eventuelt genskabe de pågældende beskeder, hedder det.

Følg live med i samrådet tirsdag om sms-sagen herunder:

Forsvarsminister i lukket samråd

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) deltager tirsdag i et lukket samråd i Granskningsudvalget.

Her skal de to ministre svare på, hvad regeringen har gjort, og kan gøre for at genskabe sms'er, der er slettet på telefoner fra centrale aktører, herunder statsminister Mette Frederiksen (S) og topfolk i Statsministeriet.

Ekspert: Kunne have spurgt USA

It-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS vurderer, at FE-eksperter ikke havde bedre mulighed for at genskabe mink-sms'er, end politiets eksperter havde. Men FE kunne alligevel trække en trumf, som politiet ikke kan.

- FE kunne spørge ind til deres samarbejdspartner NSA i USA. Så ville der være en mulighed for, at man kunne genskabe de sms'er. Men det kræver så, at alle parter synes, at det er en god ide, og at alle parter arbejder sammen, siger han.

Sponsoreret indhold