Nyheder22. november 2021

Mette Frederiksen besluttede at udskyde sms-nyt til efter valg

Sammen med topembedsfollk besluttede Mette statsministeren at vente med offentliggørelsen af nyt om sms´er i minksagen til efter kommunalvalget
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_12.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Det viser sig, at Mette Frederiksen og regeringen havde sms-nyt klar før kommunalvalget.

Alligevel valgte de at holde på oplysningerne til efter kommunalvalget.

Det fortæller minkkomisisonen til til Ekstra Bladet.

De var nemlig muligt for Mette Frederiksen at offentliggøre nyheden om, at sms´erne ikke kan genskabes allerede mandag. Altså dagen før valget.

Men i samråd med topembedsfolk fandt de frem til, at de ville vente med offentliggøre den nyhed til efter valget.

Kommisionen understreger over for Ekstra Bladet, at det var helt op til de indvolverede selv, hvornår de ville offentliggøre svaret.

Og det besluttede de altså gøre, dagen efter valget stod på.

Det var sammen med de tre topembedsmænd Barbara Bertelsen, Martin Justesen, Pelle Pape og departementchef i Justitsministeriets Johan Kristian Legarth, at Mette Frederiksen kom frem til beslutningen.

Selvom de havde svaret i hænde allerede mandag.

Altså ventede de to dage med at offentliggøre nyheden sms´erne.

Minkkommisionen havde ikke indflydelse på, hvornår kuverterne med informationen skulle åbnes.

Danskerne kunne derfor være gået til stemmeboksen med information om, at der formentlig aldrig kommer klarhed over, hvad der stod i de sms´er, som var en del af beslutninngen i minksagen.

Venstres Morten Dahlin, der er formand for retsudvalget, er stærkt kritisk over for, at nyheden om mink-sms'er ikke kom ud før kommunalvalget.

- Det var det, vi har sagt fra starten af. Regeringen gør alt, hvad den kan, for at sandheden ikke skal komme ud. Man konstruerer underlige forløb for at holde information tilbage.

- Og så har man frækheden til at påstå, at os, der påpeger det, er konspirationsteoretikere og Trump-tilhængere, siger han.

Sponsoreret indhold