Nyheder17. november 2021

Ikke muligt at genskabe sms'er i minksag

Det har ikke været muligt at genskabe de automatisk slettede sms'er fra Mette Frederiksens telefon.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_f_6.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Hverken sms'er fra statsminister Mette Frederiksens telefon eller fra hendes tre nærmeste ansattes kan genskabes i forbindelse med minksagen.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er kun i regeringens interesse at få kastet lys over denne sag, og derfor tog vi også det helt ekstraordinære skridt at bede politiets teknikere om at forsøge at genskabe sms'erne.

- Det er desværre ikke lykkedes i det omfang, vi havde håbet, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Det har været muligt at genskabe et meget begrænset antal sms'er fra Justitsministeriets departementschefs enheder.

Meldingen kommer dagen efter kommunalvalget, hvor Socialdemokratiet gik tilbage i store dele af landet og særligt i de største byer, hvilket af nogle tilskrives sms-sagen.

I fredags kom Justitsministeriet med en melding om, at det endnu ikke var til at sige, om beskederne kunne genskabes. Flere medier spurgte specifikt til det.

Seks dage senere er ministeriet klar med et svar.

- Justitsministeriet har opbevaret kuverterne på vegne af statsministeren og de øvrige personer, siden politiets teknikere blev færdige med undersøgelserne.

- Justitsministeriet har således ikke haft adgang til materialet i denne periode, siger justitsministeren i meddelelsen.

En kommission har bedt om adgang til alt skriftligt materiale, men statsministeren og flere topembedsmænd har haft en funktion for automatisk sletning sat til, selv om det stod klart, at minksagen skulle undersøges.

Sponsoreret indhold