Nyheder23. marts 2018

Vidne: - Han talte om, hvordan man kan dø på den mest ubehagelige måde

Flere vidner har i dag været i retten for at afgive forklaring i sagen mod den drabssigtede Peter Madsen. En af vidnerne har blandt andet fortalt, hvordan Peter Madsen ofte og længe kredsede om emner, der omhandlede sex og død
https://imgix.seoghoer.dk/peter-madsen_1.jpg
 (Foto: Deadlinepress.dk)

Retssagen mod Peter Madsen fortsatte i dag i Københavns Byret, og som de andre dage blev der tegnet et billede af en mand, der var fascineret af både død og sex i tiden op til Kim Walls død i august sidste år.

Et af vidnerne, der blev afhørt før frokost, kunne blandt andet fortælle, at hun flere gange snakkede med ubådsopfinder og raketentusiasten om døden og sex – og hun kunne fortælle, at hun følte, at Peter Madsen blev mere og mere ”skør” i tiden op til Kim Walls død ombord på hans ubåd Nautilus.

Vidnet, der ikke stod frem med navn i retten, fortalte, at hun havde kendt Peter Madsen siden maj 2015, hvor hun arbejdede som frivillig på Peter Madsens rumlaboratorium.

Hun fortalte under sin vidneforklaring – hvor hun var tydeligt påvirket og havde en person ved sin side som støtte – at hun ikke har haft et seksuelt forhold til Peter Madsen, men de har udvekslede personlige oplysninger og talte om både sex og døden.

- Jeg har haft døden meget inde på livet, fortalte vidnet i retten.

- V i har talt om skøre ting flere gange de sidste par år, men det begyndte at blive mere skørt det sidste stykke tid i 2017, forklarede vidnet herefter, hvortil anklager Jakob Buch-Jepsen gerne ville vide, hvad Peter Madsen havde sagt:

- Han ville gerne vide, hvor han kunne finde nogle skøre piger. To gange kan jeg huske, at vi har talt med piger i relation til døden. Men helt præcist hvad omkring døden, kan jeg ikke huske, sagde vidnet herefter.

I mentalerklæringen, som blev foretaget af retslægerådet, er det også kommet frem, at Peter Madsen ”er pervers og svært seksuelt afvigende”.

Vidnet kunne i dag fortælle, at Peter Madsen også havde talt om, hvordan man kan slå kvinder ihjel.

- Ja, det var ligesom nogle opfindelser, hvor man kunne dø på den mest ubehagelige måde.

- Det hele var ligesom lidt manisk til sidst. Den sidste dag, jeg taler i telefon med Peter Madsen, taler vi om trekanter og firkanter, og at jeg skulle være med, men det ville jeg ikke. Men så kunne jeg filme det, men det ville jeg ikke. Så sagde han "It may be arranged", forklarede vidnet under fredagens retsmøde.

Hun fortalte også om en episode, hvor hun forsøgte at få Peter Madsens opmærksomhed. I den forbindelse valgte hun at sende et billede til Peter Madsen af en kødøkse, der lå på gulvet, mens en pige sad henover den, så hendes kønsdele blev reflekteret.

- Det var for at få hans opmærksomhed. Han ringede nok fem sekunder, efter han fik det billede, fortalte vidnet i retten, inden hun tilføjede, at Peter Madsen også havde fortalt hende, at han var psykopat.

Under hendes vidneforklaring fortalte hun tilmed, at de to havde talt om ”snuff”

- Ja. Det er, at man filmer, at nogen bliver dræbt og eventuelt sælger det, lød det bekræftende fra vidnet.

Kim Wall forsvandt 10. august sidste år på dén journalistopgave, der skulle have været hendes sidste inden en planlagt tur til Kina. Planen var, at Kim Wall skulle skrive om det danske rumprogram og Peter Madsen, der selv har stået i spidsen for at bygge en raket foruden sin ubåd Nautilus.

Da den svenske journalist ikke kom hjem som planlagt torsdag aften, blev hendes kæreste urolig, og han kontaktede poltiiet om natten.

Herefter blev en større eftersøgning sat i gang i Øresund. Først fredag formiddag, 11. august, klokken 10.34 blev Nautilus fundet. Forsvarets Operationscenter kunne oplyse, at en af Forsvarets udkigsposter på land havde set ubåden sejle ved Køge Bugt. Der blev sendt en helikopter til stedet, som kom i kontakt med Peter Madsen over radioen. Her forklarede opfinderen, at der havde været tekniske problemer om bord på ubåden. Kort efter sank den på dramatisk vis - Peter Madsen blev dog reddet i land, hvor han bekendtgjorde, at han var den eneste ombord.

Ulykke eller mord?

Han forklarede i første omgang, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften - og at han altså derfor ikke havde nogen viden om, hvor hun befandt sig nu. Peter Madsen blev dog anholdt af politiet og sigtet for drabet, efter han blev reddet i land af en privat båd.

Siden ændrede han dog forklaring og erkendte, at 30-årige Kim Wall var død som følge af en ulykke om bord på den 17 meter lange ubåd.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritzau_9565190.jpg
 (Foto: Polfoto)

Peter Madsen - også kendt som Raket-Madsen - er tiltalt for drabet og parteringen af Kim Wall. Foto: All Over

Han havde tilmed erkendt, at han efterfølgende havde valgt at begrave hende til søs. Han forklarede ved et efterfølgende retsmøde 5. september, at det var en 70 kilo tung luge, der tog livet af Kim Wall, da det røg ned i hovedet på hende.

Den historie ændrede han dog sidenhen. I slutningen af oktober forsøgte Peter Madsen at overbevise politiet om, at Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.

I samme forbindelse indrømmede han dog at have parteret Kim Wall - men han nægtede, og nægter fortsat, at have dræbt hende.

Det er som bekendt kommet frem, at Kim Wall havde flere stiklæsioner på kroppen - i alt 14 - og at flere af disse læsioner er blevet påført, mens Kim Wall stadig var i live. Der var blandt andet 10 stiklæssioner på ydre kønsdele og fire stiklæssioner i vagina.

Imens Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, har politi og efterforskere finkæmmet Køge Bugt for spor. Først fandt man torsoen af Kim Wall.

Sidenhen dukkede både sav, ben, hoved og arme op under eftersøgningen. Politiet leder ikke længere efter spor, selv om det ikke er lykkedes at finde hverken Kim Wall eller Peter Madsens mobiltelefon.

Der har tidligere været spekuleret i, om de to har haft kontakt forud for ubådsturen - og her kunne mobiltelefonerne formentlig have givet svar. Det er dog politiets opfattelse, at de to ikke har haft kontakt forud for reportageturen i august sidste år.

16. januar 2018 kunne politiet under pressemødet oplyse, at mentalundersøgelsen var færdig - og at Retslægerådet havde nærlæst mentalundersøgelsen.

- Det er retslægerådets vurdering, at Peter Madsen i tilfælde af domafsigelse er strafegnet og kan idømmes almindelig fængselsstraf i tilfælde af domafsigelse, forklarede politiet på pressemødet.

Anklagemyndigheden kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid eller sekundært forvaring. Sidstnævnte kan blive aktuelt, fordi Retslægerådet den 15. januar vurderede, at forvaring kan være påkrævet. Forvaring bliver af mange herhjemme betragtet som den hårdeste straf. Politiet har tidligere udtalt, at man har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning. Det er endnu uvist, hvordan Kim Wall præcist døde. Politiet mener dog, at hun kan være død som følge af halshugning eller kvælning.

Anklagemyndigheden kræver desuden, at Peter Madsens ubåd, Nautilus UC3, bliver konfiskeret for senere at blive destrueret.

Retssagen begyndte 8. marts og vil foregå som en nævningesag. Det forventes, at dommen afsiges 25. april 2018.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold