Nyheder16. januar 2017

Ghita Nørby vinder Modepolitiets rædselspokal

Modepolitiets eftertragtede Rædselspokal, i vide kredse anerkendt som modebranchens svar på Nobelprisen, uddeles i år for 13. gang af Mads Christensen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hg00.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Som så ofte før, er det med rystende hænder og skælvende stemme, jeg rækker ud mod den person, der er udvalgt til hæder.

Den, som i det forgangne år har gjort sig æren værdig ved sin vedholdende og kvalitative indsats i den spøjse stils tjeneste. Den person, som jeg egenrådigt finder værdig til at modtage pokalen.

Denne gang var dog præget af en særlig nervøsitet. Det var nemlig Modepolitiets ønske, at pokalen skulle gives til dansk teater og films mest markante kvinde, Ghita Nørby.

Ghita Nørby har længe og vedholdende haft en plads i Modepolitiets verden.

Hun er en kvinde med en meget markant stil, en selvstændig klædeskabstanke og en nøje gennemtænkt og tilrettelagt visuel identitet, som til Modepolitiets store glæde er komplet upåvirket af den verdslige modes tilfældige strømninger og påhit.

Ghita er en kvinde, der har sin helt egen idé om tøj og fremtoning, og netop det udgør det stilfulde menneskes adelsmærke.

Jeg er selvfølgelig nysgerrig efter at høre, hvor den kommer fra, denne unikke stil:

– Jeg har altid været interesseret i tøj, lige siden jeg var en lille pige.

Mange må med rette tænke: ”Hvor finder hun mon det sjove, multikulørte og humoristiske tøj, der kendetegnere hendes look?”, og derfor er det et oplagt spørgsmål fra Modepolitiet.

– En meget stor del af min garderobe finder jeg hos Gudrun Sjödén i hendes lille hyggelige butik i Fiolstræde.

Den 82-årige skuespillerinde gjorde sig for alvor bemærket til Hendes Majestæt Dronningens kulturmiddag på Christiansborg i marts sidste år.

– Ja, hold da op en virak, ler Ghita og fortæller:

– Jeg havde set kjolen på et modeshow af designeren Nicholas Nybro, og jeg syntes, kjolen var fantastisk, og spurgte ham, om jeg måtte låne den til en eller anden fest. Det måtte jeg gerne. Kjolen var vidunderlig, let som en fjer og med et imponerende slæb på tre meter.

Kjolegate tog fart i medierne, og mange kloge hoveder kaldte kjolen – og implicit også Ghita – for mange fæle ting.

Bemærkelsesværdigt var det, at Ghita stod rank i stormen og mødte alle angreb med et overbærende smil og en skraldlatter.

Husk! Modepolitiet sover aldrig, og er allerede nu i tanker om, hvem der mon kommer til at sætte uudslettelige klædeskabsspor, i året der kommer...

Sponsoreret indhold