Nyheder23. marts 2016

Hold fast, Ghita!

Ghita Nørby fik vind i håret og sug i maven, da hun prøvede rutsjebanen og besøgte ”Matador”-byen Korsbæk på Bakken.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_00v5514.jpg
Med 75 kilometer i timen susede hun nedad og op igen i Bakkens gamle rutsjebane. En vild tur for en sej kvinde.
https://imgix.seoghoer.dk/_dm_5343.jpg
Nørby susede ned ad Bakken – Den vil noget, det kan man roligt sige! udbrød Ghita Nørby efter en hvinende rutsjetur i selskab med både julemanden og Bakkens direktør Nils-Erik Winther. (Foto: Dan Mariegaard) – Det tærer på kræfterne. Den vil noget, kan man roligt sige. Men skægt, det er det jo. Sidste gang jeg prøvede den, var jeg en lille pige, smilede 81-årige Ghita Nørby til SE og HØR, da hun atter var på fast grund.
Den folkekære skuespillerinde havde forinden åbnet Bakken og dermed markeret begyndelsen på en ny sæson i den gamle forlystelsespark i Klampenborg.
https://imgix.seoghoer.dk/_00v5387.jpg
– På Bakken er der både stegt flæsk og rutsjebaner og skæg, ballade og kærlighed. Det er vidunderligt, jublede Ghita og låste Dronningeporten op til en ny sæson i Klampenborg. (Foto: Dan Mariegaard)
https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_15.png
Her har I mig tilbage! Efter rutsjebaneturen var det tid til endnu et sus for Ghita. For hele Danmarks ”Ingeborg” fra TV-hittet over dem alle, ”Matador”, skulle naturligvis et smut forbi oplevelsesbyen Korsbæk på Bakken. – Det føles dejligt at være tilbage. Det er en god oplevelse. Inden jeg kom herud, tænkte jeg, at det jo har været en arbejdsplads for mig. Vi lavede jo fire afsnit om året. Så nu er det jo pludselig noget andet. Der er en stemning her, som er meget rørende og vidunderlig, fortalte Ghita, som optog ”Matador” fra 1978 til 1982.
https://imgix.seoghoer.dk/del_14_familien_skjern_2.jpg
”Matador” er skrevet af Lise Nørgaard. Her er Ghita i en scene med Jørgen Buckhøj, der spillede Mads Skjern, og børnene ”Ellen” og ”Daniel”. (Foto: Rolf Konow) Ghita er stadig meget glad for sin rolle i "Matador". – Ingeborg er en meget sjælden kvindetype. Hendes kvindelighed og klogskab er fabelagtig samt hendes syn på sin mand Mads Skjern og kærlighed til sine børn. – Nej, jeg kan ikke sammenligne mig med Ingeborg Skjern. Jeg ligner hende ikke ret meget. Men jeg vil gerne lægge krop til hende. Det var en stor oplevelse, smilede hun.
https://imgix.seoghoer.dk/_00v5749.jpg
Ghita var også på besøg i køkkenet hos Ingeborgs forældre, grisehandler Oluf Larsen og Katrine, der på Bakken bliver spillet af Susanne Billeskov og Jens Zacho Böye. (Foto: Dan Mariegaard) Og ”Ingeborg” kan godt selv finde på stadig at se den evigt populære serie. – Ja, hvis jeg pludselig falder over det. Hvis man pludselig ser det, så gad jeg godt vide, hvem der kan slå væk fra det, for det er ejendommeligt fængslende, smiler hun.
https://imgix.seoghoer.dk/_00v5654.jpg
Da Ghita gik i Skjerns Magasin, var ”Ingeborg” med et trylleslag tilbage bag disken i ”forretningen overfor”. (Foto: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold