Nyheder 16. marts 2020

Forudså forfattere coronaen?

Den amerikanske forfatter Dean R. Koontz beskriver i romanen "Øjne i natten" et bakteriologisk våben, der udvikles af kineserne i Wuhan-provinsen.
Foto: MEGA AGENCY

I nyere tid har ingen sygdom sat verden i stå, som corona-virusset gør det netop nu.

Men længe inden de første corona-dødsfald fandt sted i den kinesiske provins Wuhan havde flere forfattere spekuleret i scenarier, der minder om dem, vi oplever netop nu.

Den amerikanske forfatter Dean Koontz' bog "The Eyes of Darkness" udkom i 2019 på dansk under titlen "Øjne i mørket".

I bogen hopper en kinesisk videnskabsmand ved navn Li Chen af til USA. Han medbringer en diskette med en beskrivelse af Kinas vigtigste og farligste nye biologiske våben de sidste ti år. Et af dem er stoffet "Wuhan-400", der har fået sit navn, fordi det er udviklet i genlaboratorier uden for byen Wuhan, og det var nummer firehundrede af de menneskeskabte mikro-organismer, som alle er afprøvet på talrige politiske fanger.

"Wuhan-400" beskrives i Dean Koontz' bog som det perfekte våben, fordi det giver kineserne mulighed for at udslette alt liv i en by eller et land, inden de overtager det og fordi mennesker bliver smittebærere blot fire timer efter, de har været i kontakt med virusset. I romanen er "Wuhan-400" værre end Ebola, dræbereffekten er 100 procent og man dør seneste et døgn efter man er blevet smittet.

74-årige Dean Koontz har solgt mere end 450 millioner bøger. En af titlerne er "The Husband", som Ole Bornedal har filmatiseret.

Sylvia Browne, der døde som 77-årig i 2013, nåede at udgive mere end 40 bøger, hvoraf de fleste kredsede om spirituelle emner. 

I bogen "End of Days" fra 2008 - på dansk "Verdens undergang" - forudså hun en sygdom, der minder om corona:

"Omkring 2020 vil en alvorlig lungesygdom sprede sig over hele kloden. Den vil angribe lunger og bronchier og være uhelbredelig. Til alles overraskelse vil sygdommen forsvinde lige så hurtigt, som den opstod. Ti år senere vil den komme igen og derefter forsvinde helt", skrev Sylvia Browne i sin bog.

"Til alles overraskelse vil sygdommen forsvinde lige så hurtigt, som den opstod"! Corona-virussen opstod i Wuhan i november, men allerede nu er byen tæt på at fungere normalt igen.

I "End of Days" forudså Sylvia Browne også en infektionssygdom, der mindede om en kødspisende bakterier. Den ville ifølge Sylvia Browne florere i 2010 og være ekstrem smitsom. 

Om den amerikanske spåkone mente svineinfluenzaen, der brød ud i 2009 og siden har kostet op imod 575.000 mennesker livet, kan man kun gisne om.

 

 

 

 

 

Sponsoreret indhold