Kendte16. marts 2020

Ole Henriksens dramatiske corona-exit: Flygtede fra Mellemøsten

Cremekongen efterlod sine ting og hastede til USA.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190831_pg_ole_i_kbh_1201.jpg
 Foto: Peter Grosen

– Ole, du skal komme hjem, og det skal være nu!

Beskeden tikkede ind på 68-årige Henriksens mobiltelefon i de tidligere morgentimer, torsdag. Den var fra hans amerikanske assistent, Amanda, der kort fortalte cremekongen, at han skulle forlade Dubai øjeblikkeligt for at hoppe ombord på et Emirates-fly mod USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, havde netop meddelt, at han lukkede grænsen for alle EU-borgere på grund af coronakrisen. Og selvom Ole er dobbelt statsborger, kunne han risikere at ryge i karantæne.

Men Ole befandt sig langt fra Dubais lufthavn på det luksuriøse hotel, Ritz Carlton Ras Al Khaimah i ørkenen, og tiden var knap.

– Jeg tog bare min kuffert og råbte til mine to medarbejdere Andrea og Charlotte, at vi skulle afsted nu. Jeg ringede efter en taxa. Charlotte var bange og græd, så jeg måtte trøste hende, siger Ole Henriksen til SE og HØR.

Cremekongen var i Mellemøsten som en del af en gigantisk promo-tour for hans produkter. Men ikke nok med det. Ole havde også været i Rusland, Frankrig og Danmark, og foran ventede ham endnu en rejse til Paris samt Spanien. Henriksen havde planer på hele det nu lukkede kontinent, der er epicenteret for den globale covid-19-epidemi.

Alt måtte lukkes ned.

– Jeg måtte simpelthen flygte. Jeg efterlod ting rundt omkring og rigtig mange ting oppe i København. Jeg turde ikke tage nogen chancer. Men jeg har det fint, og jeg har ingen symptomer, siger han.

Billeder fra amerikanske lufthavne viste massive køer, inden Trump lukkede Amerika ned fredag. Men Ole var heldig, fordi han rejste allerede torsdag, og dermed undgik han kaos.

– Fordi vi kom ud så hurtigt, undgik vi faktisk det værste, forklarer han.

Han landede i L.A. torsdag aften og satte kursen mod West Hollywood, hvor hans mand Laurence, ventede bekymret i parrets villa i det mondæne Hollywood Hills.

– Laurence ville ikke have, at jeg rørte ved noget, da jeg kom ind i huset. Alt skulle gøres rent, og jeg gik i bad med det samme. Jeg skrubbede og skrubbede for at være sikker på, at alt var, som det skulle være, fortæller Ole.

Nu venter en noget anderledes tid. Cremekongen er vant til at rejse rundt i hele verden, men coronakrisen har bundet ham til hjemmet. Han ved ikke, hvornår han kommer afsted igen.

– Vi laver mad herhjemme, Laurence er dygtig i køkkenet. Og så må vi tage en dag af gangen. Vi er meget priviligerede, da vi bor så smukt. Jeg kan også motionere herhjemme oppe på vores sun-deck, og det er jeg meget glad for, siger han.

Amerikanerne hamstrer lige nu i samtlige supermarkeder, så Ole var tidligt oppe for at handle.

– Parkeringspladsen var helt fyldt fra morgenstunden, og der var flere mennesker end normalt. Men jeg synes egentligt, at folk opførte sig pænt. Jeg købte bare det, jeg altid køber. Nemlig hindbær og blåbær, siger han.

Los Angeles er en af de byer, der lige nu lukker helt ned, som vi så det i Danmark i sidste uge.

Borgmesteren, Eric Garcetti sagde i aftes, at både fitnesscentre, biografer, barer og restauranter skal lukke for at stoppe spredningen af den dødelige virus.

Sponsoreret indhold